Çevreci cinayetinde sürpriz tanık!

Antalya’da doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarının kapatılması için 5 yılı aşkın süredir hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada sürpriz bir tanık ortaya çıktı.

Çevreci cinayetinde sürpriz tanık!
Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre Büyüknohutçu çiftini av tüfeği ile öldürdüğünü itiraf eden katil şüphelisi Ali Yamuç’u, cinayetten 4 gün önce bölgedeki bir taşocağının sahibiyle aynı arabada gördüğünü söyleyen tanık M.D., soruşturmayı yürüten savcıya sözlü ifade verdi. Büyüknohutçu ailesinin avukatları M.D.’nin yazılı olarak ifadesinin alınması amacıyla resmi başvuruda bulunurken, M.D. ifadesinde şunları anlattı: “Ocak sahibini Menevşelik Mahallesi ile Bağyaka Mahallesi’nin kesiştiği noktada beklerken gördüm. Kendisi siyah bir cip içindeydi. Yanına gidip, ‘Hayırdır ağabey ne bekliyorsun’ dedim. Bu esnada plakasız bir motosiklette 2 kişi araca yaklaştı. Motosikleti kullanan kişinin arkasında Ali Yamuç vardı. Ali Yamuç motosikletten inip cipe bindi sonra da uzaklaştılar.”

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞİR


Büyüknohutçu ailesinin avukatları yeni tanık bilgisini doğrulayarak, şu bilgiyi aktardı: “Tanığın resmi olarak dinlenmesi için başvuru yapıldı. Ayrıca olayın yaşandığı bölgede kamera olup olmadığına bakılıyor. Eğer katil şüphelisinin gerçekten ocak sahibi ile aynı araca bindiği tespit edilirse davanın seyri değişir. Biz ayrıca Alanya Cezaevi’ne gönderilen katil zanlısının ziyaretçi kayıtlarını da istedik.”

Daha önce 3 kez ifade değiştiren katil zanlısı Ali Yamuç, son verdiği ifadede taşocağı sahipleri veya başka bir kişi tarafından azmettirilmediğini iddia etmiş, kirli sakallı, siyah cip kullanan ‘Çirkin’ lakaplı kişinin de hayal ürünü olduğunu söylemişti. Ali Yamuç ifadesinin devamında, “Daha az ceza alırım düşüncesiyle bu yalanları söyledim” demişti.