CHP'den 'o tehdide' ilişkin soru önergesi!

CHP, Ahmet Hakan’a yapılan tehdide ilişkin soru önergesi verdi...

CHP'den 'o tehdide' ilişkin soru önergesi!
CİHAN'da yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ün Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun' sözlerine ilişkin 5 maddelik soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle verdiği önergede Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ün gazetede dünkü yazısında Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun' sözleriyle gazetecilikten ziyade tetikçilik yaparak açıkça tehdit ettiğini kaydetti.

Eren Erdem’in TBMM Başkanlığı’na konu ile ilgili sunduğu soru önergesi şöyle:

"Kamuoyunda tanınan bir yazara basın aracılığıyla yapılan bu tehdit karşısında herhangi bir savcılık görevlendirilmiş midir? Hürriyet gazetesine alenen saldırılar yapıldığı günlerde, gazetenin ve kendini bilmez yazarın yazıları provokasyonu karşısında ne düşünüyorsunuz?

Gazetenin bu formatta yazılar yayınlatıp halkı basına ve gazetecilere karşı kışkırtması karşısında gazeteye herhangi bir cezai tedbir uygulanacak mıdır? Yandaşlığını iktidarınızdan alan Küçük, hangi güçlere dayanarak 'sinek gibi' ezme tehdidi öne sürmektedir? Cem Küçük’ün 'merhamet ettik' diyerek belirttiği organizasyonun/operasyonun gücü nedir? Küçük’ün söylemleri sonrası organize suç örgütü için bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hürriyet gazetesine ve gazete emekçilerine herhangi bir koruma verilecek midir? Olası bir saldırı sonrasında sorumluluk kimin olacaktır?’’