CHP'li eski vekil hakkında yakalama kararı

Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ve Rıza Sarraf'ın yargılandığı davada, savcılık tarafından mahkemeye bildirilen tanık listesinde, FETÖ'nün, Halk Bankası'ndaki köstebeği bilirkişi Osman Zeki Canıtez ve eski CHP'li milletvekili Aykan Erdemir'in olduğu ortaya çıktı.

CHP'li eski vekil hakkında yakalama kararı
Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre ABD'de görülecek Rıza Sarraf davasında mahkemede tanık olarak bulunacak kişilerin listesi New York Bölge savcısı Joon H. Kim tarafından mahkemeye sunuldu.

Tanık listesinde CHP eski Bursa milletvekili Aykan Erdemir'in yanı sıra FETÖ'ye üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı ile aranmakta olan firari Osman Zeki Canıtez'in olduğu ortaya çıktı. Canıtez'in ismi 17 Aralık operasyonu ile başlatılan ekonomik suikast sürecine hizmet etmesi için skandal rapor üretmesiyle duyulmuştu. Halkbank'ı itibarsızlaştırmaya yönelik raporun altında Osman Zeki Canıtez adlı bilirkişinin imzası olduğu tespit edildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILSIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu harekete geçerek iki isim hakkında "Devletin Güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma" suçlarından soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında iki şüpheli hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

RAPORU YURT DIŞINA KAÇIRDILAR

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği talebi değerlendirerek iki şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmasını hükmetti.

Kararda, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün başarıya ulaşamaması üzerine ABD üzerinden aynı kurgu planın işleme koyulduğu vurgulandı. 28 Ocak 2014 tarihli raporu yurt dışına götürerek New York Bölge Mahkemesi’ne ulaştırıldığı belirtilen kararda bu raporun delil olarak ABD’deki mahkeme tarafından delil olarak kullanıldığı ifade edildi.