CHP'li Özel: "Roketatar ve ağır makinalı silahla saldırı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen saldırı için, "Roketatar ve ağır makinalı silahla saldırı" dedi.

CHP'li Özel: "Roketatar ve ağır makinalı silahla saldırı"
Milliyet'te yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin yaptığı basın açıklamasında "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı  bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye'ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

KAÇAN TERÖRİSTİ YAKIN KORUMA ETKİSİZ HALE GETİRDİ

İçişleri Bakanı Ala'nın bilgi verdiğini aktaran Özel, "Orada Sayın Genel Başkana eşlik edenlerin bilgileri birleştirildiğinde, ağır makineli silah ve roketatarla bir suikast girişiminde olduğu yönünde. Kaçan bir terörist yakın koruma tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Öte yandan Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaralanan 3 askerden jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.