CHP'li Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler basına dağıtıldı. Tezcan, belgelerin orijinallerinin savcılığa da verileceğini ifade etti.

CHP'li Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri paylaştı
Habertürk'te yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler toplantı sonrası basına dağıtıldı. Tezcan, belgelerin orijinallerinin savcılığa da verileceğini söyledi.

Tezcan'ın açıklamasından satır başları:

"20 gün içerisinde bunlar arasında 15 milyon dolarlık bir para trafiği var. Şirketi kuruyorsun. 2.5 ay sonra devrediyorsun, 1 ay sonra bir para trafiği başlıyor, 15 milyon dolar para trafiği 20 gün içerisinde ödeniyor. Bize dediler ki, 'Bu belgeler sahte.'  Bunların tamamı orijinal belgeler. Bu orijinal belgelerin tamamını size dağıtacağım. Kamuoyu ile de paylaşacağız. Herkese yetecek zamanımız var. Herkese verecek zamanımız var. Para gidiyor yurt dışına sonra tekrar geliyor. Off shore adalarında iş tutmayı becerenler sahte işlerin nasıl yapacağını çok iyi bilir. Vereceğiz savcılığa orijinallerini onlar da baksınlar."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı yakınlarının yurt dışı hesaplara para gönderdiğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu iddialara karşılık, ispat etme çağrısı gelmişti. Erdoğan, ispat edilmesi durumunda kendisinin Cumhurbaşkanlığı'nı bırakarak siyasetten de çekileceğini söylemişti. CHP lideri ise salı günkü grup toplantısında iddialarıyla ilgili olarak bazı belgeleri göstermiş, bazı isimleri ve gönderilen rakamları dile getirmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve belgelerde adı geçen bazı isimlerin de avukatı olan Ahmet Özel, belgelerin savcılığa teslim edilerek suç duyurusunda bulunulması çağrısında bulunmuştu. Özel, kağıtların tamamının sahte olduğunu dile getirmişti. Dün toplanan CHP Parti Meclisi'nin ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bu konuda Meclis'e bir araştırma önergesi vereceklerini söylemiş ve önerge verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iddialarla ilgili olarak dünkü konuşmasında 'Yurt dışına giden tek kuruş para yok' demişti.