CHP'li vekilin kardeş isyanı!..

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet’i bıçaklayan kardeşi 29 yaşındaki Emrah Kaplan’ın serbest bırakılmasına itiraz etti.

CHP'li vekilin kardeş isyanı!..
Milliyet'te yer alan habere göre önceki gün, Yahya Kaptan Mahallesi mevkiindeki özel bir hastanede meydana gelen olayda, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in babası Şaban Kaplan hastanede tedavi görürken, Murat Hürriyet kayınbiraderi Emrah Kaplan’a babasıyla ilgilenmediği yönünde serzenişte bulundu. Sinirlenen Emrah Kaplan eline geçirdiği meyve bıçağı ile Murat Hürriyet’i bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan Murat Hürriyet ameliyatın ardından tedavi altına alındı.

Emrah Kaplan, dün adliyeye sevk edildi. Tekirdağ’da bakkal işlettiğini söyleyen Emrah Kaplan, Kocaeli 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadesinde serbest bırakılmasını talep ederek, "Benim eniştemi öldürme kastım yoktur. Hapların verdiği etkiyle o an yaşamış olduğum psikolojiyle hareket ettim" dedi.

Emrah Kaplan’ın avukatı Engin Kolat ise, "Müvekkilim olaydan bir hafta kadar önce hastaneye başvurarak uyuşturucu tedavisi olmaya başlamış ve bu nedenle bir kısım ilaç ve iğneler kullanmıştır. Bu ilaç ve iğneler nedeniyle müvekkilim yaklaşık 1 haftadır halüsinasyonlar görmektedir. Gerçekleşen olay da bu ilaçların etkisi ile meydana gelmiştir. Kendisinin kesinlikle eniştesine zarar verme veya öldürme gibi bir kastı söz konusu değildir" diyerek müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Hakim Ayhan Savaş, hakkında kamu davası açıldığı takdirde savunması alınana kadar Emrah Kaplan’ın 3 ay boyunca her hafta pazartesi günü en yakın karakola giderek imza atması şartı ile adli kontrol altına alınması karar vererek serbest bıraktı.

Eşi Murat Hürriyet’in başından bir an olsun ayrılmayan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise avukatı aracılığıyla eşini bıçaklayan, yaptığı yazılı açıklama ile psikolojik sorunlarının olduğunu bildirdiği kardeşi Emrah Kaplan’ın serbest bırakılmasına dilekçe ile başvuruda bulunarak itiraz etti.