Chrome kullanıcılarına üzücü haber

Google Chrome, güvenlik açıklarının önüne geçebilmek adına yayınladığı Spectre güncellemesi büyük sorunlara yol açtı. Güncelleme sonrası yüzde 10 daha fazla RAM tüketmeye başlayan Google Chrome, kullanıcıların tepkisiyle karşılaştı.

Chrome kullanıcılarına üzücü haber
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Gogle’ın 2008 yılında kullanıcıların hizmetine sunduğu web tarayıcısı Google Chrome, şu sıralar aşırı RAM tüketimi şikayetleriyle başı dertte. Geçtiğimiz yıl işlemcilerde meydana gelen Spectre güvenlik açığına karşı birçok firma güvenlik güncellemesi yayınlamıştı.

Kullanıcıların şifre ve banka bilgilerini siber saldırılara karşı koruma altına almak isteyen Chrome, yayınladığı Spectre güncellemesiyle bu tehlikenin önüne geçmiş oldu. Fakat bu güncelleme, Chrome’un yüzde 10 daha fazla RAM tüketmesine sebep oldu. Güncellemeyle birlikte gelişen site izolasyonu özelliği, RAM tüketiminin başlıca sorumlusu görülüyor.

Chrome Site izolasyonu

Site izolasyonu özelliğini açtığınızda Chrome, tarayıcınız için daha fazla güvenlik koruması sunar. Chrome, her web sitesini kendi işleminde yükler. Dolayısıyla, bir site "aynı kaynak" politikasını atlatsa dahi, fazladan güvenlik koruması sayesinde, söz konusu sitenin başka bir web sitesindeki verilerinizi çalmasını engelleyebilirsiniz.

Google Chrome, yayınlanan Spectre güncellemesinin RAM tüketimini artırdığını kabul ediyor. Hatta şu şekilde bir sorundan bahsediyor.

Chrome kullanıcılarına üzücü haber

Google, meydana gelen aşırı RAM artışı durumu çözüme kavuşturacak bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Yakın zamanda çıkacak olan Chrome 68 sürümüyle birlikte sisteme binen yüzde onluk fazla yük giderilmiş olacak.

Antivirüs desteği

Meydana gelen güvenlik açıklarına karşı, antivirüs programlarından da destek alabileceğinizi unutmayın. Sisteminizi çok yormayacak fakat siber tehditlere karşı sürekli koruma güncellemesi sunan antivirüs uygulamalarını araştırarak, korsanlara karşı artı destek sağlayabilirsiniz.

Antivirüs uygulamalarının İnternet Koruma desteği sayesinde, kullandığınız tarayıcı ile uyumlu olmasına dikkat edin. Aksi halde almış olduğunuz koruma desteği verimli olarak çalışmayabilir.

Yayınlanan Spectre güncellemesi sayesinde Chrome üzerinde şifre ve banka bilgilerini saklayan kullanıcılar koruma altına alınmıştı. Antivirüs programları ile kendinizi siber saldırılara karşı daha iyi koruyabilirsiniz.