Çıkma teklifini kabul etmeyen genç kızı asitle yaktı!..

Konya'da üniversite öğrencisi genç kız, arkadaşlık teklifini kabul etmediği asker kaçağı şahıs tarafından üzerine asit dökülerek yakıldı!..

Çıkma teklifini kabul etmeyen genç kızı asitle yaktı!..

Başından aşağı asit dökülen genç kız ağır yaralanırken, kendisine yardım eden arkadaşının da vücudunda yanıklar oluştu.

Olay, 1 Ekim 2012 tarihinde Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi olan Ş.S. (20) ile aynı sınıftaki arkadaşı T.K. (19) ders arasında bir şeyler almak için kantine indi. Bu sırada asker kaçağı olduğu öğrenilen İsmail B. (26), okula gelerek daha önce arkadaşlık teklif ettiği üniversite öğrencisi Ş.S'yi, sınıftaki arkadaşlarına sordu. Sınıfta aradığı genç kızı bulamayan İsmail B., merdivenlerden inerken Ş.S. ve arkadaşı T.K. ile karşılaştı.

KIYAFETLERİYLE BİRLİKTE YANDI

Merdivenlerde kendisine daha önce arkadaşlık teklif ettiği Ş.S. ile konuşmak isteyen İsmail B., genç kızın konuşmak istememesi üzerine çantasına gizlediği asit dolu şişeyi çıkardı. İsmail B., elindeki asit dolu şişeyi kaçmaya çalışan Ş.S'nin üzerine boşalttı. Asidin üzerine dökülmesiyle birlikte kıyafetleri eriyen genç kızın vücudunun büyük bölümünde de yanıklar oluştu. Vücudu yanmaya başlayan genç kızın yardımına yanında bulunan arkadaşı T.K. koştu. Saldırganın elinden aldığı arkadaşının kıyafetlerini çıkaran T.K, daha sonra yanıklarına ılık su dökerek müdahale etti. Saldırgan şahıs, yardım çığlıkları üzerine okulda bulunan erkek öğrenciler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra güvenliğe teslim edildi. Asker kaçağı olduğu ve bazı suçlardan kaydının bulunduğu öğrenilen İsmail B., çağrılan polise teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vücudunda derin yanıkları oluşan Ş.S. ile arkadaşı T.K. ise çağırılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda derin yanıklar oluşan Ş.S. Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Başta kafası, yüzü, göğsü ve sırtı olmak üzere vücudunun büyük kısmında yanıklar oluşan Ş.S, özel bir odaya alındı. Arkadaşına yardım etmek isterken kendisi de yaralanan T.K. de, bir gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Doktorlar tarafından 10 gün rapor verilen T.K, Konya'ya gelen ailesi tarafından memleketi Sinop'a götürüldü.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Halen tedavisi süren ve birkaç ameliyat geçiren Ş.S, olaydan sonra yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı.

Kendisini rahatsız eden kişiyle koridorda karlaştıklarını anlatan Ş.S, "İlk başta onu görünce şaşırdım. Sonra yanıma yaklaştı, ‘iki dakika konuşalım’ dedi. Ben de hayır dedim, konuşmak istemedim. Sonra merdivenden kaçmaya başladım. Arkamdan kolumu tuttu ve yakıcı bir şey döktü. Arkadaşım da yanımdaydı o arada, almaya çalıştı elindeki şişeyi. Daha sonra güvenliği gördüm merdivenin karşısında, müdahale etmedi. Ama daha sonra üzerime yakıcı sıvıyı döktükten sonra müdahale etti. Ben yandıktan sonra hemen kaçtım. Bir yere girdim üzerimi falan çıkardım. Su falan döktük hemen. Arkadaşım da yanmış zaten, onu sonra fark ettik. Ambulans gelene kadar epey yandım, arkadaşlarım yardım etti. Sonra ambulansa bindik hastaneye geldik" diye konuştu.

Kendisini birkaç gündür iyi hissetmediğini ifade eden Ş.S, "İki, üç gündür ateşim çok yükseliyor. İyi değilim sürekli uyuyorum. Yarın ameliyat olacağım, temizleyecekler her yerimi. Psikolojim bozuldu açıkçası. Çünkü bunları hak edecek bir şey yapmadım ben. Bir senedir hiç sesi çıkmıyordu. En son okulda gördüm" dedi.

ARKADAŞI İÇİN KENDİ CANINI TEHLİKEYE ATTI

Kendi canını hiçe sayarak asitli saldırıya uğrayan arkadaşının yardımına koşan T.K. de olay sonrası yaşadıklarını anlattı. Saldırgan şahısla merdiven arasında karşılaştıklarını ifade eden T.K, "Arkadaşım aşağıya doğru kaçtı merdivenlerden indi. Yardım isteyince ben güvenliği çağırdım. Bu sırada arkadaşımın sırtına asidi döktü. Arkadaşımın üzerindeki kıyafetler direk eridi. Kıyafetleri hiç kalmadı. Güvenlik zaten orada duruyordu. Ben bağırdım yerler kabarıyor diye. Güvenlik kendisini riske atmak istemedi. Hemen ilk müdahalesini yaptım. İlk başta kimse gelmedi. Hemen üzerindekileri makasla yırttım. Sonra ılık su döktüm camları açtım. Okuldaki erkek arkadaşlar geldi, çocuğu tuttular. Ben de o şişeyi ve kıyafetleri aldım delil olsun diye. Sonra ailesine haber verdim" diye konuştu.

YARALANDIĞINI HASTANEDE FARK ETTİ

Olay sırasında kendisinde bir şey olduğunu fark etmediğini ifade eden T.K, "Arkadaşımın halini görünce benim yanığımın olduğunu fark etmedim. Onun durumu çok kötü. Bizim başımıza böyle bir olay geleceği hiç aklımıza gelmezdi. Nereden geldiğini biz de anlamadık. Bir anda oldu her şey" dedi.

Olaydan sonra arkadaşıyla birlikte psikolojisinin bozulduğunu ifade eden T.K, "Arkadaşım gece 'Anne dökmeyin. Anne biri gelecek. Dökmeyin, anne yardım et, yanımda dur' diyerek uykusundan sürekli uyandı. Ben de uyuyamadım. Birileri gelecek bir şey yapacak diye sürekli tetikte gibiyim. Öyle böyle bir acı değil gerçekten. O ilk döküldüğü an bambaşka bir şey. Çok kötü canımız yandı. Bütün kıyafetleri eriyip gitti. Ben onu orada öyle görünce çok kötü oldum. Kendimi falan düşünemedim zaten. İlk müdahaleyi yaptım ama keşke biri daha yardım etseydi de bu durumda olmasaydı. Belki bir nebze daha iyi olabilirdi arkadaşım" şeklinde konuştu.

AHMET Ataş -SELMAN Ayas