Cildiniz için maydanozlu kolay tarifler

İşte evde kolay yapabileceğiniz en doğal yöntemler... Maydanoz maskesiyle zamanla cildinizde oluşan lekeleri yok edebilir hatta suyundan doğal tonik bile yapabilirsiniz.

Cildiniz için maydanozlu kolay tarifler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Maydanoz maskesiyle zamanla cildinizde oluşan lekeleri yok edebilir hatta suyundan doğal tonik bile yapabilirsiniz.

İşte evde kolay yapabileceğiniz en doğal yöntemler...

CİLDE FAYDALARI

Hızlı saç uzatma yöntemlerinden bir tanesi de maydanoz suyu kullanmaktır. Maydanoz suyu içerisine çok az sirke ekleyerek saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızın çok daha hızlı uzayacağını göreceksiniz.

Göz iltihabı gibi sorunlara karşı önlem almak için kaynatılmış maydanoz suyunu bir pamuğa dökün ve gözlerinize pansuman yapın.

Sivilce problemi yaşayanlar için kaynamış maydanoz suyu çok iyi gelir. Pamuk üzerine döküp sivilcelere sürüldüğünde sivilceleri iyileştirip geçirir.

Maydanoz suyu, gözaltı morluklarının giderilmesinde de etkilidir.

Maydanoz suyu ciltteki renk değişimlerini düzene sokar. 3 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip uygulamanız yeterli...

LEKELERE BİREBİR!

Ciltteki lekelere maydanoz maskesi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir.

Yoğurt (2 yemek kaşığı)

Maydanoz (1 sap)


Hazırlanışı ve Uygulanış:
İlk olarak maydanozu temizce yıkayın ve saplarını ayırarak bir blender’dan geçirin. Sonrasında uygun bir kase içerisine maydanozları alın ve üzerine iki yemek kaşığı yoğurdu ilave ederek harmanlayın. Maydanoz ve yoğurt, krem kıvamına geldikten sonra lekenin bulunduğu bölgeye masaj yaparak uygulayın. Cildinizde yaklaşık olarak 30 dakika beklettiğiniz maskeyi ılık suyla temizleyebilir ve haftada 1 kez düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli uyguladığınız taktirde yaklaşık 30 gün içerisinde inanılmaz etkiler gözle görülebilir duruma gelecektir.

SİVİLCELER İÇİN

Sivilcelere en iyi gelen maydanoz suyu tarifini hazırlamak için öncelikle aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir.

Malzemeler:

2 su bardağı kaynamış su

1 demet maydanoz


Hazırlanışı: İlk önce maydanozları güzel bir şekilde yıkayıp temizleyin. Maydanoz saplarını ayırın. Bize bu tarifte maydanoz yaprakları lazım olacak. Ardından 2 su bardağı suyu kaynatın ve bu kaynamış olan suyun içerisine maydanoz yapraklarını atıp 15 dakika demleyin. Bu arada su hafif hafif renk değiştirecektir. Bu suyu dilerseniz bir fısfıs içerisine koyabilir veya direk su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu tarif her gün uygulanabilir ve sivilceler için maydanoz suyu tarifidir.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım