Cildiniz için yılbaşı tüyoları

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, yılbaşı gecesinde göz kamaştırmak isteyen ve yılbaşı ertesine yorgun bir ciltle uyanmak istemeyenler için bakım tüyoları verdi.

Cildiniz için yılbaşı tüyoları
Akşam'da yer alan habere göre yılbaşı gecesinde her zamankinden güzel ve bakımlı görünmek istiyorsanız bazı küçük önlemler alarak bunu başarabilirsiniz. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, yılbaşı gecesinde göz kamaştırmak isteyen ve yılbaşı ertesine yorgun bir ciltle uyanmak istemeyenler için bakım tüyoları verdi.

“C” vitaminiyle yenilenin

Kış mevsiminin soğuğundan ve rüzgârlı havasının etkisinden, yine kış ayının nimetlerinden faydalanarak korunmak mümkün, bakım kürünüze bunlarla başlayabilirsiniz. Derinin yenilenmesini, lekelerin azalmasını ve yara iyileşmesini hızlandıran C vitamininin bol bulunduğu portakal, mandalina, kivi ve greyfurtu tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, cildinizin kendini yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Yılbaşı ve özel günlerde ciltte anında etki gösteren doktor kontrolünde yapılan özel bir medikal bakımla makyajsız bile makyaj ışıltısına kavuşabilirsiniz. Bu özel bakım cildin üst yüzeyini cildinizin kendi oksijenini artırıp temizler, ölü tabaklardan arındırıp  matlığını alır.  Ulrasound ve radyofrekans enerjinin de yardımıyla iğnesiz cildin en alt tabakalarına kadar ulaşan özel solusyonların bu katmanları  derinlemesine nemlendirip canlandırması, onarmasıyla, lekeler, özellikle mimik çizgileri kaybolurken cilt sıkılaşır ve toparlar.  Daha parlak, daha alımlı genç ve sağlıklı görünürsünüz.

Makyajınızı temizleyin

Kapalı ve oksijensiz ortamlarda bulunmak, sigara dumanına maruz kalmak ve alkol tüketimi gibi yılbaşı gecesine ait olumsuzlukların, cilt üzerine etkisini minimuma indirmek için, öncelikle ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı temizlemeden yatmayın. Bu amaçla kullanılan temizleyici, cilt tipine uygun olmalı ve deriyi kurutmadan temizlemelidir. Kuru ciltler için yumuşak yağ bazlı temizleyici kremler seçin, parmak uçlarınızla tüm yüzünüze yayın ve makyaj pamuğuyla sildikten sonra ılık suyla durulayın. Cildiniz karma ise yıkanarak temizlenen jel veya kremleri seçin. Yağlı bir cildiniz varsa yumuşak jel ya da köpükler seçebilirsiniz. Cildiniz akneli ise özel üretilmiş temizleyiciler kullanın ve cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Cildinize soda veya termal sular ile masaj yaparak silersniz mineral içeriğiyle cildiniz nefes almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kırışıklıklarınızın derinleşmemesi, yüzünüzde enine çizgilerin oluşmaması için yüz üstü yatmayıp sırt üstü yatmaya özen gösterin.

15 DAKİKA CİLDİNİZE AYIRIN

Yılbaşı gecesi sonrası cildinizin yorgunluğunu, matlığını ve gözaltınızda oluşabilecek mor halkalarla torbalanmaları önlemek için 15 dakikanızı cildinize ayırmanız gerekiyor. Sabah kalktığınızda papatya çayını 1-2 dakika demledikten sonra poşet halinde buzlukta 1 saat beklettikten sonra gözaltı bölgesine parmak uçlarınızla yumuşak hareketlerle soğuk soğuk yapılacak masaj, bu bölgelerin uyarılmasını ve dolaşımın artmasını ve papatya çayının içeriğindeki bisabolol ve benzeri maddelerle ödem ve morluğun azalmasını sağlayacaktır. Yüzünüzü yıkarken sabah mimik çizgilerinin olduğu bölgelere yerçekiminin tersi yöne hareketlerle soğuk suyla yapılacak masaj yine bu bölgeleri rahatlatıp dolaşımını artıracaktır.

ERTESİ GÜNE NAR SUYUYLA BAŞLAYIN

Yılbaşının hemen ertesi günü ise kahvaltıya antioksidanlarla başlamanızı öneriyorum. Kahvaltıda, antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici, ayrıca ciltte anti-aging özelliği ile birlikte cilt kanserine karşı da koruyucu olan nar suyu içerek güne başlayın. Ayrıca bol bol su için ve cilt doktorunuzun önerdiği cilt tipinize uygun bir mikropeeling uygulayın. Bu peelingler, cildinizi tahriş etmeden üst tabakada oluşan artıkları temizleyecektir. Sonrasında uygulayacağınız protein, antioksidan ve vitamin içerikli maskeler, temizlenmiş gözeneklerin sıkılaşmasını ve cildinizin beslenmesini sağlayacaktır.

Neslihan DOLAR / Akşam
Konular Kadın / Bakım