Cildinize bahar bakımı!

Kış aylarında gerilen, kuruyan cilt yaz aylarına geçiş dönemlerinde yani bahar aylarında birden ılık havaya alışamaz ve yağ depolamaya başlar. Bu şekilde cilt üzerinde çeşitli lekeler, sivilceler oluşabilir.

Cildinize bahar bakımı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre bahar aylarında cilt hazırlanmazsa, yaz aylarında cilt problemleri daha sık yaşanabilir. Cildi bahar aylarına hazırlamak ve cildi geçiş mevsimlerinde yıkıcı etkilerden korumak için bazı pratik önlemler alabilirsiniz.

Bunun için öncelikle kış aylarında kullandığınız yoğun besleyici, yağlı, kıvamlı bakım ürünlerini değiştirmeli daha hafif, su bazlı, güneşten koruma ve pigment dengeleyici içeriklere sahip olan bakım ürünleri tercih etmelisiniz.

Günlük cilt bakımı yani cildi her gün uygun bir yıkama jeli ile arındırıp, kremler ile nemlendirmek, her mevsimde olduğu gibi önemlidir.

Kreminiz mutlaka az yağlı ve losyon kıvamında olmalıdır.

Her gün dışarı çıkarken mutlaka güneşten koruyucu bir krem sürmelisiniz. Eğer makyaj yapacaksanız makyajınızın altına koruyucu kremi sürerek cildinizin kremi emmesinden sonra makyaj yapabilirsiniz.

Cildinize haftada 1 cilt tipinize ve cilt ihtiyacınıza uygun peeling uygulamalısınız.

Bu dönemde bol su tüketmek cilt için her mevsimden daha önemlidir.

Geçiş mevsiminde cildi hazırlamak için, maydanoz, taze nane, dereotu gibi etox özellikli yeşillikler tüketmek cildin parlamasına ve dengelenmesine yardımcı olaraktır.

Cilt maskeleri uygulamayı da geçiş mevsiminde ihmal etmeyin. Maskeler cildi tazeler, yüzeysel problemleri çözümler, ciltteki ölü hücreleri temizler.

Bu dönemde cilde mineral depolanmalıdır.

Bunun için mineral kaynaklı gıdalar, içecekler tüketmek, cilde haricen mineral uygulamak önemldir.

Bunun için hiç tüketmiyorsanız bile hafta 2 tane soda, maden suyu içmek, aynı içecekleri temiz cilde uygulamak, mineral içerikli kremleri haftada 2 kez uygulamak önemlidir.
Konular Kadın / Bakım