Cildinizi bal ile şımartın!..

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için pahalı kremlere, markalı ürünlere ihtiyacınız yok...

Cildinizi bal ile şımartın!..
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in haberine göre evde hazırlayacağınız tariflerle cildinizi temizleyebilir, nemlendirebilir ve çatlayan derinizi onarabilirsiniz. 

EN İYİ TEMİZLEYİCİ LİMON

Dezenfekte edici özelliğe sahip olan limon karaciğer ve bağırsakları temizler. İçeriğindeki C vitamini güçlü bir anti-oksidandır, serbest radikallere karşı vücudun iyi bir koruyucusudur. Cildi parlatır, renk açar ve iyi bir temizleyicidir. Bir kâseye, yarım limonu sıkıp biraz su ilave edin. Sonra da pamukla cildinizi yukarıdan aşağıya doğru silin. Emin olun pahalı ürünlerden çok daha iyi bir cilt temizleyicisidir.

IHLAMURUN ETKİSİ

Kaynamış suya bir tutam ıhlamur koyun, ağzını kapatıp 10 dakika bekletin. Elde ettiğiniz çayı buz kabına döküp buzlukta saklayın. İki günde bir cildinizi temizledikten sonra, yüzünüzde buz parçasını gezdirin. Veya hazırladığınız çayı bir cam şişede buzdolabında saklayıp sabah-akşam pamukla cildinizi silebilirsiniz. Cilde sakinlik, canlılık verir, üst tabakayı yeniler.

NEM ORANINI DENGELER

A, D, E ve K Vitaminlerini içeren zeytinyağının hücre yenileyici özelliği vardır. Cildimizi besler ve tazelik verir. Bağırsakların çalışmasında çok etkilidir. Yumurta; çok güçlü protein içerir. İçeriğindeki Omega 3 içerir cildi besler, kuruluğu giderir. Ciltteki veya vücuttaki bir hasarı onarır. B5 ve B12 Vitamini vardır, bu cildin nem oranını dengeler.

KURU CİLTLERE BAL

Anti-septik özelliğine sahip bal, cildi yumuşatır, güçlü bir anti-oksidandır. Koruyucu yapı taşıdır adeta, cildi temizler ve nem verir.  Nemi içinde hapsettiği için, cildin nemini dışarı vermez ve nem oranını dengeler. Özellikle kuru ciltler için ve 30 yaş üzeri için tavsiye edilir.

KIRIŞIKLIĞA KARŞI

* Bir kaba yumurtanın akını koyup karıştırın. Gözaltınızdaki bölgeye uygulayın. Cildinizin iyice çekmesi için kuruyana kadar yaklaşık 5-10 dakika bekleyin. Sonra da yüzünüz yıkayın.
* Kokusuz Hint yağını gözaltlarınıza veya boğazınıza uygulayın. 5-10 dakika kadar derinize nüfuz etmesi için bekleyin. Tamamen cildinize nüfuz ettiyse bir şey yapmanıza gerek yok ancak yüzeyde kaldıysa yıkayıp temizleyebilirsiniz.
* Hindistan cevizi yağını her gece yatmadan önce yüzünüze sürün.
* Bir dilim ananası ikiye bölün ve yüzünüzü ovarak meyveyi sürün. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.
* Yeşil ananas suyunu her gün yüzünüze sürerek 10-15 dakika bekleyin. Derin kırışıklıklarda ve çatlamış ciltte işe yarar.
Konular Kadın / Bakım