Cildinizi canlandırın

Hepimiz yaş almaya başladıkça genç ve taze cildimizin hasar gördüğünü düşünüyor ve bakım yapmanın imkansız olduğuna karar veriyoruz. Peki sıkı ve parlak bir cildin yaşam tarzımızın bir sonucu olduğunu biliyor musunuz?

Cildinizi canlandırın
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Sağlıklı ve parlayan bir cilt elde etmek ve sürdürmek için yaşam biçiminizde birçok şeyi göze almanız gerekiyor. İyi ve kaliteli bir yaşam tarzının temel işaretleri atıştırmalık yerine sağlıklı içecekler, sebze-meyve, egzersiz, doğru beslenme, uyku ve stressiz bir yaşam biçimidir. Okuyacağınız bu yazı da donuk cildinize parlaklık ve cildiniz için basit ipuçları vermek üzere hazırlanmıştır. Doğa ana bizlere yararlanabileceğimiz sonsuz bir güzellik sunuyor.

LİMON İLE TEMİZLEME

Limonlar içeriğindeki C vitamini ve antioksidan olmasından dolayı ciltte erken yaşlanmanın önüne geçiyor. Limonlar aynı zamanda cilt beyazlatma özelliklerine sahiptirler ve donuk, matlaşmış ciltler üzerinde etkilidirler. Vücudunuzdaki ödemi atmak için bile güne 1 bardak limon suyuyla başlamanızı tavsiye ederim. Yüzünüzü 1-2 damla limon suyuyla yıkayabilirsiniz. Hatta limon kabuklarını atmadan kabuklarını lekelerinizin üstüne koyabilirsiniz.

ŞEKERLE PEELING

Kahverengi toz şekerle yapacağınız peeling cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayacaktır. Cildinizi canlandırmanın en güzel yolu da budur. Evdeki toz şekerle çok az zeytinyağını karıştırıp dairesel hareketlerle cildinize uygulayın; ılık suyla duruladıktan sonra donuk mat cildinizin nasıl parladığını göreceksiniz.

BALLA CİLDİNİZİ AYDINLATIN

Yiyecek ve içeceklere kullandığımız bal doğal tatlandırıcı olmasının dışında çok da güzel bir kozmetik malzemesi. Bal antioksidan, antiseptik ve cilt aydınlatma özellikleriyle doludur. Cansız cildinizi ballı yulaflı bir maskeyle canlandırabilirsiniz.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım