Cilt lekelerine doğal çözümler

El üzerinde ortaya çıkan kahverengi lekelere evde yapılan doğal karışımlar fayda sağlıyor. Limon suyu, elma sirkesi adeta ilaç gibi etki gösteriyor...

Cilt lekelerine doğal çözümler
Takvim'de yer alan habere göre yaş ilerledikçe el üzerinde çıkan lekeler hoş olmayan görüntülere sahne oluyor. Doğal tedavi yöntemleri ise bu sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Kolay ve ekonomik hazırlanabilecek karışımların lekeleri gözle görünür şekilde yok ettiğini belirten uzmanlar, şunları öneriyor:

1. ALOE VERA JELİ:
Eğer her gün biraz aloe vera jel uygularsanız, cildinizin ufak ufak yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu doğal jel onarıcı ve kuvvetlendirici etkisiyle lekeleri yok ederek el derisini tedavi eder. Her gün kullanıldığı takdirde en iyi ve en işe yarayan tedavidir. Cildinizi güneşten korur ve ellerinizde vaktinden önce oluşabilecek yaşlılık belirtilerinin oluşmasını önler.

2. LİMON SUYU:
Limon suyu cildi beyazlatmak için sık kullanılan doğal bir malzemedir. Fakat bunu gece vaktinde kullanmanız çok önemli. Yarım limonun suyunu iki dilim salatalık ile karıştırın. Ardından limon suyu ile ıslanmış salatalık parçalarını ellerinizin üzerine koyun ve 20 dakika tutun. Sonrasında ellerinizi yıkayın.

3. ELMA SİRKESİ:
Ellerdeki lekeler için diğer bir etkili yöntemde elma sirkesidir. 1 yemek kaşığı elma sirkesini alın ve 1 yemek kaşığı nemlendirici krem ile karıştırın. Normalde elleriniz için kullandığınız bir kremi kullanın. 10-15 dakika ellerinize masaj yapın ve gece boyunca ellerinizde bırakın. Ellerinizdeki lekeleri ortadan kaldırmak için oldukça yararlı bir yöntemdir.

4. OKSİJENLİ SU:
Akşam oksijenli suya batırılan bir parça pamuğu ellerinizin üzerine koyun ve cildin oksijenli suyu çekmesini bekleyin. Ellerinizi yıkamayın, geceleyin bırakın ve tesir etmesine izin verin. Ancak dikkatli olmakta fayda var. Çünkü bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebebiyet verebiliyor.
Konular Kadın / Bakım