Cilt lekelerine evde çözüm!

Leke kadın ve erkekte görülen en sık rastladığımız cilt rahatsızlıklarından biridir.

Cilt lekelerine evde çözüm!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Lekelerin oluşmasının nedenlerinden biride aşırı yağ üretimidir. Sivilceler giderken bize de unutulmayacak izler bırakır. Uzun süre güneşe maruz kalmak, kullanılan kimyasal maddeler vs… Cildimizde leke oluşmasının nedenleri diyebiliriz.

CİLT LEKELERİ İÇİN PATATES SUYU

1 patatesi rendeleyin ve suyunu boşaltmak için iyice sıkın. Bunu lekelerinizin üzerine uygulayın ve 10 dakika bekletin. Suyla yıkayın. Her gün 1 veya 2 kez yapabilirsiniz. Patates lokal olarak uygulandığında lekeler üzerinde işlev gören enzimler içerir.

DOMATES

1 küçük domatesi ortadan ikiye bölüp yüzünüzün tamamına gezdirebilirsiniz. 1-2 dakika masaj yaparak, 10 dakika gezdirin. Soğuk suyla yıkayın ve her gün yapmaya çalışın. Domates ciltte oluşan akneleri kısa zamanda tedavi edici özelliğe sahiptir.

ELMA SİRKESİ

Biraz elma sirkesi ve 8 bardak suyu karıştırarak bir sprey şişesine boşaltın ve yüzünüze püskürtüp kurumaya bırakın. Günde 1 veya 2 kere yapabilirsiniz. Elma sirkesi cildin sıkılaşmasını sağlar ve  gözenekleri enfekte edebilen zararlı mikropları öldürürken cildin PH değerini dengeler.

YUMURTA AKI

Yumurta akında 69 farklı protein bulunur. Bu proteinler ince çizgiler üzerinde etkili olduğu gibi içinde ki A vitamini ve kolajen sayesinde lekeler üzerinde de etkilidir. Temiz bir cilde bir yumurta beyazını parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin ve mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmayı unutmayın.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM GAZETESİ
Konular Kadın / Bakım