Cilt sağlığının önemi

Kış aylarının kendisini göstermeye başladığı şu günlerde hepimizin cildi alarm vermeye çoktan başladı bile.

Cilt sağlığının önemi
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Cildimizde kuruluk, kızarmalar, çatlamalar, elastikiyet kaybı gibi cilt problemleri bazen karşımıza çıkabiliyor. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız birkaç adımı takip etmeniz çok önemli.

BAKIM ŞART

Sağlıklı bir deri için doğru cilt temizliği büyük önem taşıyor. Cilt temizliği doğru şekilde yapılmaz, cilt iyi nemlendirilmez ve yanlış kozmetik ürünler kullanılırsa deri gözenekleri kapanır ve sonraki etapta yağ butonları oluşabilir. Bu durumların önüne geçebilmek için profesyonel bir cilt bakımı şarttır. Düzenli olarak yapılacak cilt bakımı ve temizliği, derinin nem dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır. Kozmetik ürünlerden kaçının.

2 LİTRE SU İÇİN

Cildin nem dengesi için her gün 2 litre su içilmeli. Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları da azaltmak mümkündür. Bitki çayları veya sebze suları da bu miktara dahil olabilir. Ancak alkol, çay, kahve, meşrubatlar ve asitli içecekler günlük su tüketim miktarının dışında tutulmalıdır. Su içmek hücrelerimize oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar.

SEBZE VE MEYVEYİ EKSİK ETMEYİN

Parlak ve ışıltılı bir cildin anahtarı doğru beslenmede saklı. Zarar görmüş cilt yapısının onarılabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmek de büyük önem taşır. Bu nedenle sağlıklı bir cilt için bol bol meyve ve sebze tüketilmelidir. Ayrıca A, C ve E vitaminlerinin cilt sağlığına ciddi katkıları olduğundan bu vitaminlerin alınmasına özen gösterilmelidir. Bahsettiğimiz bu vitaminler aynı zamanda antioksidan kaynağı olmaları nedeniyle güneşin zararlı etkilerine karşı kalkan görevi de görürler.

Cildin ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini karşılamak için ise Omega-3 ve selenyum yönünden zengin balığın yanı sıra ceviz-fındık gibi kuruyemişler; nohut, kuru fasulye benzeri baklagiller tüketilmelidir.

Sağlıklı bir cilt için 10 altın kural

1. Güneş ışınlarına  fazla maruz kalmayın.

2. Sigara, alkol ve kafeinden uzak durun.

3. Hayatınızdaki stres faktörleriyle mücadele etmeyi ve rahatlamayı öğrenin. 4. Günde en az 30-45 dk yürüyüş yapın, egzersize önem verin.

5. Demir yönünden zengin besinler tüketin.

6. Vitamin ve mineral yönünden dengeli ve yeterli beslenin.

7. Kesinlikle güne kahvaltı yapmadan başlamayın. 8. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketin.

9. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.

10. Düzenli uyku uyuyun.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım