Çin ABD ordusunu ele geçirdi!..

Çinli bilgisayar korsanlarının, aralarında F-35 jetlerinin de bulunduğu ABD ordusuna ait çok sayıda silah sisteminin planlarını ele geçirdiği ortaya çıktı.

Çin ABD ordusunu ele geçirdi!..

ABD Savunma Bakanlığı için hazırlanan bir raporda, Amerikan ordusuna ait 20'yi aşkın silah sisteminin tasarımlarının Çinli bilgisayar korsanlarınca hack'lendiği belirlendi.

Savunma Bilim Komitesi'nce hazırlanan raporu ele geçiren Washington Post Gazetesi, planları ele geçirilen silah sistemleri arasında, ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyle birlikte finanse ettiği “F-35 Müşterek Taarruz Uçağı” projesinin de bulunduğunu yazdı.

Tasarımları ele geçirilen sistemler arasında, Patriot füze sistemleri, F/A-18 savaş uçakları ve Black Hawk helikopterleri de bulunuyor.

ANA KAYNAK CASUSLUK

Saldırıların ne zaman düzenlendiği ve ne kadar verinin açığa çıktığı ise belirtilmedi. Analistler, planlar sayesinde Çin'in yeni silah sistemlerini geliştirmede önemli bir avantaj elde edeceği yorumunda bulunuyor. Kongreye bu ay başında sunulan bir raporda, Çin'in ordusunu modernize etme işinde en fazla casusluktan faydalandığı belirtilmişti.

AVUSTRALYA'YA BÜYÜK DARBE

Çinli hacker'ların, Avustralya istihbarat servisinin 608 milyon dolara mal olan yeni merkez binasına ait kat planlarını da ele geçirdiği öne sürülüyor. Binanın yapımından sorumlu olan inşaat firmasının bilgisayar sistemine sızan hacker'ların, binadaki iletişim ve bilgisayar ağının ayrıntılarını da ele geçirdiği söyleniyor. Çin Dışişleri ise iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ