Cinayete Facebook indirimi

Malatya'da kocası tarafından öldürülen ve 1 gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, "Hayat yaşarken ölmeyi seçmekmiş" şeklinde mesaj yazan kadının kocasına verilen cezada tahrik indirimi uygulandı.

Cinayete Facebook indirimi

Malatya merkez Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 40 Sokak Mutlu Kent Sitesi'nde 20 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen olayda 2 çocuk annesi Kadime Şanlı (42), kocası Hüseyin Şanlı (48) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşması sonuçlandı.

Davanın karar duruşmasında sanık Hüseyin Şanlı'nın avukatı Bayram Özcan, mahkemeye yaptığı esas hakkındaki savunmasında, olay günü eve gelen Hüseyin Şanlı'nın evde başka bir erkekle otururken gördüğünü ve cinayet sonrası cesette alınan örneklerden, kadının olay günü evdeki erkekle cinsel ilişkiye girdiğinin tespit edildiğini, bu durumun tahrik unsuru olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Maktulenin öteden beri Facebook isimli paylaşım sitesine girdiği bu sitede kendisini kızlık soy ismi ile tanıttığı, ilişki durumu bakımından ise evli olmasına rağmen "ilişkisi yok" olarak tanıttığı maktulenin bilgisayarı üzerinde yapılan incelemeler ile anlaşılmıştır. Maktule Facebook sitesini aracı kullanmak suretiyle yabancı erkeklerle düşüp kalkmaya başlamıştır. Nitekim olay günü de yine Facebook'ta olaydan birkaç gün önce tanıştığı bir erkekle birlikte olmuştur.

Sanık savunmasında olay günü eve gittiğini ancak kapının arka tarafında da anahtar olması nedeniyle önce kapıyı açamadığını bilahare gitmesinde ise kapıyı açabildiğini, kapıyı açarak eve girdiğinde ise evde tanımadığı genç bir erkek bulunduğunu, eşinin ise bir kolu çıplak olduğu halde bluzunu düzeltmeye çalıştığını ve bu surette tartışmaya başladığını savunmuştur" ifadelerini ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı da verdiği mütalaasın da sanığın eylemini maktule olan eşi Kadime Şanlı'nın başka erkeklerle birlikte olduğu iddiasıyla hiddetlenerek gerçekleştirmiş olması sebebiyle hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Şanlı'ya tahrik indirimi uygulayarak, toplam 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Bu arada, Kadime Şanlı'nın sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'taki kişisel sayfasına cinayetten 1 gün önce, "Hayat yanmak için ölmeyi beklemek değil, yaşarken ölmeyi seçmekmiş. Yanmak yolları göze almak değil, yolun sonunda senin olmayacağını bilmekmiş" şeklinde mesaj yazdığı ortaya çıkmıştı.