Çinli iş adamını Çinliler kaçırmış!

Üç Çinli, fidye için Çinli iş adamı S.A.’yı İstanbul’da kaçırdı. Kulak zarı patlatılana kadar dövülen S.A., yakalanacaklarını anlayan zanlılarca serbest bırakıldı

Çinli iş adamını Çinliler kaçırmış!
Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre İstanbul Fatih'te Sawuti Aisa adlı arkadaşını ziyarete giden Çin vatandaşı S.A. akşam namazı için dışarı çıkınca kar maskeli üç kişi tarafından kaçırıldı.

Yaşananlara tanık olan bir görgü tanığı polise ihbarda bulundu. O sırada arkadaşının dönmemesinden şüphelenen Sawuti Aisa da cep telefonunu aradı. Karşıdaki ses, "Biz polisiz, arkadaşın elimizde. Sorguladıktan sonra bırakacağız" dedi ve telefonu kapattı. Bir süre sonra Sawuti'ye farklı bir numaradan ulaşan bir şüpheli, S.A.'nın serbest kalması karşılığında iki milyon lira istedi.

İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Müzakere ve Kurtarma Büro ekipleri, S.A.'nın kaçırıldığı yerdeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polisin kendilerini aradığını öğrenen şüpheliler, Çinli emlakçıyı Zeytinburnu'nda bir sokakta bıraktı. Polisin sorguya aldığı S.A., bir gün boyunca araçta tutulduğunu, başına çuval ve kask geçirilerek darp edildiğini anlattı.

Ekipler, söz konusu olayda kullanılan kiralık aracı iade etmeye giden şüphelilerden birini takibe alınca diğer zanlılara ulaştı. Çinli Alımı T. (28), Aıstıjıang A. (25), Abudukadiri A. (35) ve Abudureheman A. (32) gözaltına alınarak emniyete götürüldü.