'Cinsel istismar' önerisine imza atan vekil konuştu

Cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergenin altında imzası olan vekillerden Ramazan Can'dan açıklamalar...

'Cinsel istismar' önerisine imza atan vekil konuştu
Hürriyet'te yer alan habere göre cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergenin altında imzası olan vekillerden Ramazan Can, "Yargıtay’dan bize çok talep geliyordu. Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu" dedi. Can önergeyi kesinlikle çekmeyeceklerini söyledi.

AK Parti milletvekili Ramazan Can, yasayı çıkarma amacının toplumdaki sorunları çözmek olduğunu söyledi. RS FM’de konuşan Can, cinsel istismara ilişkin suçlara dair ağır cezaların AK Parti döneminde yasalaştığını söyleyerek, “Zorla tecavüz, şudur budur doğru şeyler değil. Buradaki hadise evlenme yaşı tutmadığı halde bir evlenme yapılmış bir akit edilmiş düğün dernek kurulmuş, düğüne siyasiler protokol katılmış neticede bu hadiseden bir çocuk meydana gelmiş. Doktorun ihbarı üzerine savcılık devreye girmiş on küsür yıl ceza almış ve kız çocuğu bebeğiyle ortada kalmış. bunun üzerine bu travmatik duruma karşı bir önlem almamız gerekiyor” dedi.

Yargıtay’dan kendilerine çok talep geldiğini söyleyen Can, "Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu. Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz" diye konuştu.

AK Parti’nin bu yasayı çıkarma amacının toplumdaki sorunları çözmek olduğunu söyleyen Can, ‘Bizim muradımız cinsel istismar suçlarında cezaları arttırıp bunları ayırmak. Bizim de çocuğumuz var, Allah muhafaza’ dedi.

Can, ‘Önergeyi geri çeker misiniz?’ sorusuna ise, ‘Kesinlikle! Biz önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz’ şeklinde cevap verdi.