Cizre'de dede ile torunu terör vurdu!..

Cizre’de önceki akşam bahçede annesinin kucağında bulunan üç aylık Miray İnce’nin başına kurşun isabet etti. Dede 73 yaşındaki Ramazan İnce ile hala Rukiye İnce ağır yaralanan bebeği hastaneye götürmek için yola çıktı.

Cizre'de dede ile torunu terör vurdu!..
Hürriyet'te yer alan habere göre Şırnak’ın sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre ilçesinin Sur Mahallesi’nde Sukanalı Sokak üzerindeki çatışmalar yoğunlaşırken, önceki akşam saat 22.45 sıralarında hala Rukiye İnce’nin kucağında bulunan 3 aylık Miray İnce’nin başının sağ arka tarafına  kurşun isabet etti. Ağır yaralanan bebeği hastaneye götürmek için ailesi 112 Acil Servis ile 155 Polis İmdat’ı  arayarak durumu bildirdi.

AMBULANSA HENDEK ENGELİ

Sokakta hendek ve barikat olduğu için ambulans yakındaki caddeye geldi. Miray bebeği dedesi 73 yaşındaki Ramazan İnce ile halası Rukiye İnce, ambulansın beklediği bölgeye götürürken, görgü tanıklarının ifadesine göre arkadan ateş açıldı. Açılan ateşte dede Ramazan İnce ile hala Rukiye İnce yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi’ne götürülen 3 yaralıdan Miray bebek tüm çabalara karşın yaşamını yitirdi. Cizre Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalenin ardından durumları ağır olan Ramazan İnce ve Rukiye İnce, ambulans uçakla Adana’daki Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tedaviye karşın dede Ramazan İnce de yaşamını yitirdi. Ameliyat edilen Rukiye İnce daha sonra yoğun bakıma alındı.

AA: 'TERÖRİSTLER ATEŞ AÇTI'

Anadolu Ajansı, Miray bebeğin ölümüyle ilgili haberi şu bilgilerle geçti: Sur Mahallesi’ndeki evlerinin balkonunda halasının kucağında bulunan 3 aylık Miray İnce, teröristlerce açılan ateş sonucu başından yaralandı. Miray bebeği kucağına alan hala Rukiye İnce ile bebeğin 73 yaşındaki dedesi Ramazan İnce, evlerinden çıkarak 50 metre mesafedeki ambulansa yöneldi. Bu sırada teröristlerin arkadan ateş açması sonucu Rukiye ve Ramazan İnce yaralandı.

PKK KEŞİF NOTLARI

Diyarbakır Yenişehir, Şehitlik Mahallesi’nde 24 Aralık Perşembe günü kontrol amacıyla yanlarına yaklaşan polise silahla karşılık verince öldürülen 3 teröristin üzerinde yapılan aramada 3 tabanca, 4 şarjör ve koltuk altı tabanca kılıfının yanı sıra pusu amaçlı hazırlandığı değerlendirilen iki keşif notu bulundu.

Teröristlerin, ‘keşif’ başlığıyla tuttukları notta polis servis araçlarının hangi saatte nereden geçtiğine ilişkin bilgiler yer aldı. Notlarda, polislerin yemek yedikleri yerler ve çelik yelek giyip giymediklerine ilişkin detaylar, servis araçlarının kavşaklarda ve kırmızı ışıkta bekleme sürelerine ilişkin bilgiler de bulundu.