CNN haber spikeri, ensestin kitabını yazdı

Türkiye'nin en mahrem yarası ensesti tüm gerçekliğiyle bir kitapta anlatan Büşra Sanay, Ayşe Arman'a konuştu.

CNN haber spikeri, ensestin kitabını yazdı
MedyaRadar'da yer alan habere göre CNN Türk haber spikeri Büşra Sanay, yıllarca süren titiz bir çalışmayla ensest mağdurlarından ailelere, sosyologlardan ilahiyatçılara, hukukçulardan eğitimcilere, psikologlardan adli tıpçılara kadar her kesimden insanla konuşarak Türkiye'nin ensest tablosunu ortaya çıkardı.

'Direkt büyüdüm, büyüttüler'

Kardeşini Doğurmak, CNN Türk haber spikeri Büşra Sanay'ın Türkiye'de ensest gerçeğini ortaya serdiği, gerçek bir gazetecilik çalışması. Sanay, 2015'te Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile ensest vakaları hakkında geniş bir röportaj yapmıştı ve bu röportaj oldukça ses getirmişti. Sanay, o tarihten bu yana işin peşini bırakmadı.

Adli tıp merkezlerini, cezaevlerini dolaştı; psikologların, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve en önemlisi mağdurların ve mağdur ailelerinin kapısını çaldı. Sonuçta ortaya Türkiye'de çok tartışılan, çok gizlenen, görmezden gelinen ensest meselesini bütün dehşetiyle anlatan bir çalışma çıktı.

'Kardeşini Doğurmak' kitabının yazarı CNN Türk spikeri Büşra Sanay, Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı.

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..