CNNTürk'te Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'la yollar ayrıldı!

Doğan Medya Grubu'nun Demirörenlere satılmasının ardından grubun yayın organlarında tam anlamıyla bir deprem yaşanıyor.

CNNTürk'te Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'la yollar ayrıldı!
MedyaRadar'ın haberine göre Demirören Grubu'nun satın aldığı Doğan Medya Grubu'nun haber kanalı CNN Türk'te flaş bir gelişme yaşandı.

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ile yollar ayrıldı.

Aktaş bu göreve 8 Aralık 2015 tarihinde getirilmişti.

AKTAŞ'IN YERİNE GELEN İSİM

Aktaş'ın yerine gelen isim Bora Bayraktar oldu.

Bayraktar 25 yıl boyunca Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen medya kuruluşlarında görev yapmış, uluslararası haber tecrübesi olan, Türk dış politikası ve Ortadoğu sorunları üzerine uzmanlaşmış bir gazeteci ve akademisyen...

Bayraktar Avrupa Komisyonu'na bağlı Euronews haber kanalının Türkiye temsilciliğini bıraktığı 2016 yazından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.

Halen TRT Radyo 1'de Küresel Gündem, TRT Radyohaber Kanalı'nda Dünya Raporu adlı programları hazırlayıp sunan Bayraktar ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarına yorumları ve yazılarıyla katkıda bulunmakta..

Türkiye’de yayınlanan Oslo Barış Süreci, Küre Yayınları(2013), Hamas, Karakutu Y(2007) ve A’RAF Oslo Barışı’ndan El Aksa İntifadasına Ortadoğu, Aykırı yayınları,(2003) kitaplarının yazarı olan Bayraktar gazeteci olarak Afganistan, Irak, Suriye, Kosova, Batı Şeria ve Gazze gibi pek çok savaş bölgesinde bulundu. Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya’da 25’ten fazla ülkede habercilik yaptı. Çok sayıda uluslararası akademik toplantıda moderatör, konuşmacı ve panelist olarak yer aldı.Aralarında Benazir Butto, Yasser Arafat, Lech Walessa, Nawaz Sharif, Benjamin Netanyahu, Ibrahim Rugova gibi isimlerin bulunduğu bir çok liderle röportajlar yaptı.

ABD’nin prestijli gazetecilik burslarından the Knight Wallace Fellowship(2005) ile University of Michigan'da çalışmalar yapmış, CNN IPP programı(2002) ve Reuters TV News Workshop’a katıldı.

Akademik olarak Chicago merkezli IES International Abroad Studies programı kapsamında iki yıl boyunca İstanbul'da ABD'li öğrencilere Ortadoğu dersleri veren Bayraktar Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de Siyaset ve Medya dersi vermektedir.

CNNTürk'te Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'la yollar ayrıldı!