Çocuk istismarına 'fiili' beraat!...

Şikâyetçi: Anne, Suçlanan: Üvey baba, Kurban: 12 yaşındaki kızları, Adli Tıp: Mağdurun anlatımı vücut diliyle tutarlı, Mahkeme: Delil yok

Çocuk istismarına 'fiili' beraat!...
Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre Antalya’da yaşayan 3 kız çocuğu annesi H.S. (28), 11 yıllık eşi Y.S.’nin, 12 yaşındaki kızı A.K.’ya nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şu an İmam Hatip Ortaokulu’nda yatılı olarak okuyan A.K.’nın ilk evliliğinden olduğunu anlatan anne H.S., “Kızım son günlerde iyice içine kapanmıştı. Hiç konuşmuyor, yemek yemiyor, kendi kendine konuşuyordu. Ben defalarca kendisine ne olduğunu sordum. Bana anlatmayınca teyzesine rica ettim. Teyzesi ne olduğunu sorunca kızıma üvey babasının yaklaşık 1.5 yıldır fiili livata yoluyla tecavüz ettiğini öğrendik” dedi.

Mağdur kızın teyzesi tarafından önce özel bir hastaneye götürüldüğünü anlatan anne, “Kızımı muayene eden doktor, ‘Ben bu kıza rapor veremem, polisle başım belaya girer’ demiş. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alındı” diye konuştu.

4’ÜNCÜ SINIFTA BAŞLADI 5-6-7’DE DEVAM ETTİ

Annenin iddiaları üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatılırken, A.K.’nın Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ifadeleri alındı. A.K., cinsel istismar olayının ilk kez 4’üncü sınıfta gerçekleştiğini anlatırken, istismarın 5, 6 ve 7’nci sınıflarda da devam ettiğini söyledi.

Hazırlanan iddianamede A.K.’nın ilk eylemden “İstemiyorum” diyerek ağlayıp kurtulduğu ancak daha sonra nitelikli istismarın gerçekleştiği vurgulandı.

Çocuk psikiyatri uzmanı ve Çocuk İzleme Merkezi adli görüşme değerlendirme raporunun da değerlendirildiği iddianamenin sonuç kısmında ise şu ifadeler yer aldı: “Mağdurun anlama, kavrama, kendini ifade etme becerileri açısından herhangi bir sorunu olmadığı ve yaşına uygun gelişim gösterdiği, mağdurun anlatımları ile beden dili ve duygu durumu arasında herhangi bir tutarsızlık olmadığının gözlemlendiği görülmüştür. Şüphelinin mahkemenizce yargılamasının yapılarak eylemine uyan ve tatbiki istenen sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep ve iddia olunur.”

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddialarla ilgili dün görülen duruşmada üvey baba Y.S., delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Müşteki avukatı Burcu Erten, bir üst mahkemeye gideceklerini söyledi.

AVUKAT: 'SUÇÜSTÜ MÜ YAPSAYDIK?'

Beraat kararı sonrası konuşan müşteki avukatı Burcu Erten: “Bu olayın tecavüz sayılması için illa ki kızlık zarının yırtılması mı veya sperm mi bulunması gerekiyor? Psikolojik raporların hiç mi değeri yok? Birebir aynı olayla ilgili Yargıtay kararı da sunduk. Ayrıca küçük kardeşin ‘İnleme, ağlama duydum’ diye ifadeleri de var. Buna rağmen delil yetersizliğinin gerekçe gösterilmesi çok acı. Adli Tıp Raporu’nda istismarın gerçekleşip iyileşmiş olabileceğine dair rapor var. Biz bu olayda suçüstü yapamadık diye bu kişi suçsuz mu ilan edilecek.” sözlerini kayda geçirdi.