Çocuk zanlının şok eden ifadesi!..

Mersin'de bir bankanın ATM'si ile bir markete molotof atıldı. Polis, zanlıları olaydan kısa süre sonra yakaladı.

Çocuk zanlının şok eden ifadesi!..

Zanlılardan biri, sağlık kontrolü için getirildikleri hastanede görüntülerini çeken basın mensuplarına "Çek çek nasılsa çocuk yaştayız" diyerek, 'yaşları küçük olduğu için kısa sürede serbest kalacakları' mesajı verdi. Zanlılardan birinin daha önce de molotof attığı için cezaevine girip çıktığı öğrenildi.

İlk olay dün gece Kurdali Mahallesi Selçuklar Caddesi'nde meydana geldi. Bir markete geç saatlerde molotof atıldı. Market yanarken, olay yerinden kaçan terör örgütü yandaşlarını yakalamak için operasyon başlatan polis, ilk olay yerine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Akdeniz ilçesi Müfide İlhan Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü kenarında bulunan bir bankaya ait ATM'ye de molotof atıldığını haber aldı. Cihazdaki alevler olay yerine gelen polis ekipleri tarafından söndürüldü. Saldırganların eşkalini belirleyen ekipler, yaşları 18'de küçük olan R.A. ve R.B.'yi ara sokaklarda yakaladı.

Gözaltına alınan R.A. ve R.B., sağlık kontrolü için getirildikleri Mersin Devlet Hastanesi'nde gazetecilere tekme atmaya kalktı. "Çek çek daha çocuk yaştayız" diyen R.A., "Niye molotof attın?" diyen gazetecilere, "Hak eden hakkını alır merak etmeyin" cevabını verdi. R.A.'nın daha önce de molotoflu saldırı nedeniyle cezaevine girip çıktığı öğrenildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BEYCAN ÜÇKARDEŞ /AJANS HABERTÜRK