Çocuklar Duymasın'a ağır eleştiri!..

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 'Çocuklar Duymasın' dizisini eleştirerek, dizinin ticari ve kültürel doğruları olduğunu, bu nedenle 'aşağılık' olarak gördüğünü savundu.

Çocuklar Duymasın'a ağır eleştiri!..

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından "Yeni Medya Anlayışı ve Aile" konulu çalıştay düzenledi. Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, açılış konuşması yaptı. Ardından ise katılımcılar medya ve aile üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, "Çocuklar Duymasın" dizisini eleştirerek, dizinin ticari ve kültürel doğruları olduğunu, bu nedenle ’aşağılık’ olarak gördüğünü savundu. Erdoğan, dizinin aptalca tüketime zorladığını ileri sürdü.

Yumurcak Tv Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, çocuk programlarını ihraç eder duruma gelindiğini, şu an 34’ün üzerinde programın ihraç edildiğini ifade etti. Televizyonlarına olan ilginin büyük olduğunu vurgulayan Akbal, çocuk programlarında daha çok yapım aşamasını tercih ettiklerini ifade etti.

 Mint Yapım’dan Birol Güven ise sözlerine ’Aşağılık’ kelimesi kullanılınca biranda herkes benim ne diyeceğimi merak eder hale geldiğini belirterek, "Reytingi en yüksek konuşmacı şu an benim." dedi. Bu sözler gülüşmelere yol açarken Güven, iyilik ve güzellikten film çıkarmanın çok mümkün olmadığını söyledi.
 
Kötülüğün daha çok işlendiğini dile getiren Güven, çok geniş bir kitleye hitap ettiklerini kaydetti. "Ne yaparsanız yapın itiraz eden birileri olabiliyor." diyen Güven, kendilerinin buna alıştıklarını vurguladı. Güzel örnek olarak gösterilen ’Çocuklar Duymasın’ın bir başkası tarafından ’aşağılık’ olarak nitelendirilebildiğini anlatan Güven, şöyle devam etti: "Kişisel çözümüm şudur: Bu toplumda büyük bir çoğunluğun itiraz edemeyeceği noktaları bulup çıkarmak gerekiyor. Bir şekilde uzlaşmak, ortak paydada uzlaşmak zorundayız. Her televizyon kanalının kutuplaştırıcı uzmanları var. Bir konu ortaya attığımızda mutlaka ikiye bölünüyoruz. Bu ortak paydayı nasıl bulup ortaya çıkaracağız? Çok büyük bir ülkede yaşıyoruz. Bir coğrafi yerde sevgililik olayı başka bir yerde farklı algılanıyor, başka yerde cinayete neden olabiliyor. Biz her hafta bu kitlelerin hepsine hitap eden ürün oraya koymaya çalışıyoruz. Kimsenin itiraz etmediği noktaları alt alta koyup onları yapmaya çalışıyorum."
 
TRT’de yayınlanan 80’ler dizisini yaptıklarını dile getiren Güven, bu diziyi ATV’nin de Kanal D’nin de STV’nin de yayınlayabileceğini kaydetti. Ortak paydada buluşmak gerektiğini belirten Güven, ayrışmanın çok kolay olduğunu belirterek "Çocular Duymasın" dizisine yönelik görüşleri hatırlattı.
 
Televizyon ve televizyoncuların etkilediğinin bir gerçek olduğunu dile getiren Güven, ancak toplumdan daha çok etkilendiklerini ifade etti. Televizyondaki şiddeti yok etmek isteniyorsa önce toplumdaki şiddeti yok etmek gerektiğini belirten Güven, toplumdan bağımsız hareket etmenin aksi halde gerçeği göstermediğini söyledi.