Çocuklarınıza çikolata yerine balık alın!

İzmir Deniz Ürünleri Avcı ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Semih Salnur, zengin besin kaynağı omega 3’ün anne sütünde ve balıkta olduğunu hatırlatarak “Çocuklarınıza çikolata yerine daha ucuz ve faydalı olan balık alın” diye konuştu.

Çocuklarınıza çikolata yerine balık alın!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir Deniz Ürünleri Avcı ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu ancak protein kaynağı olan balık tüketiminin istenilen seviyelerde olmadığını söyledi.

Zengin besin kaynağı Omega-3'ün anne sütünde ve balıkta olduğuna dikkat çeken Salnur, "Balık tüketirken sadece Omega-3 değil, diğer vitaminleri de alma şansımız var. Çocuklarınıza çikolata almayın, çikolatadan daha ucuz ve faydalı olan balık alın. Ege'nin sardalyası dünya üçüncüsü. Bugün bir sardalya hem fiyatı yönünden, hem ulaşılabilirliği yönünden et fiyatına göre inanılmaz ucuz. Bu yüzden bol bol balık tüketin" dedi. TRT Kent Radyo İzmir'de yayınlanan "İzmir'in Renkleri" programının konuğu olan Salnur, av yasağının 1 Eylül itibari ile sona erdiğini hatırlatarak, halkın bu yıl rahatlıkla uygun fiyata, kaliteli, besinsel protein kaynağı çok yüksek olan balığı doya doya yiyebileceklerini söyledi.

Haftada en az iki öğün

Kadınlar için en büyük sorunun balığın pişmesi esnasında evde oluşan koku olduğunu vurgulayan Salnur, "Burada özellikle hanımlarımıza büyük görevler düşüyor. Kokuyu birazcık göze alıp çocuklarına ve bizlere balık yedirecekler. Bizlere balık yedirecekler ki, balık giren eve doktor girmeyecek" diye konuştu.

Haftada en az iki kere balık tüketmek gerektiğini belirten Salnur, "Ekmek kafalı nesiller yetiştirmeyeceğiz. Bu muhteşem protein kaynağını alacağız ve gelecek nesiller daha sağlıklı, daha iyi düşünebilen, daha iyi sentezleyebilen bir beyin yapısına sahip olacaklar. Balıkçılar zorlu koşullarda balığa çıkıp bizim için besin değeri bu kadar yüksek olan gıdayı masamıza kadar getiriyorlar. Bize sadece tüketmesi kalıyor ve oldukça da uygun fiyata. Et fiyatıyla karşılaştırdığımızda inanılmaz ucuz" dedi.