Çöp poşetinden 15 günlük bebek çıktı!

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yol kenarında çöp poşetlerinin koyulduğu yerde 15 günlük bebek bulundu.

Çöp poşetinden 15 günlük bebek çıktı!
İHA'nın haberine göre, Pamukkale ilçesinin Saraylar Mahallesi’nde, yol kenarında kaldırımın üzerinde çöplerin bulunduğu yerden bebek sesi geldiğini duyan bir vatandaş çöplere yanaştı. Bu sırada bebeği çöplerin arasında gören Nail Acar, durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri bebeği çöplerin arasından alarak Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Yoğun bakıma alınan ve cinsiyeti erkek olan bebeğin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından polis ekipleri çöplerin olduğu bölgeyi güvenlik şeridi içine alırken, bebek için çöplüğe mama ve giyecek de koyulduğu görüldü.

Bebeği bulan Nail Acar isimli vatandaş, “Çöp attığım sırada bebeğin sesini duydum. Baktığımda bebeğin ağladığını gördüm. Polis ekiplerine haber verdim. Bebek iyi görünüyordu” dedi.
Olayın ardından Denizli Devlet Hastanesi’ne gelen Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Osman Acar, “Akşam saatlerinde polis ekipleri bebek bularak hastaneye getirdi. Biz de hemen yoğun bakıma aldık. Bebek 15 günlük erkek bir bebek. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Polis ekipleri de adli çalışmayı yürütüyor”
dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çöpe atılan bebeğin annesi ve babası yakalandı

Pamukkale ilçesinde çöp poşetinde bir vatandaş tarafından bulunan yeni doğmuş erkek bebekle ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, konteynerin yanındaki çöpte poşet içinde bulunan bebekle ilgili polis ekiplerinin başlattığı çalışmada, bebeğin annesinin Y.U. (26) olduğu tespit etti.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki eve giden polis ekipleri, Y.U'nun bebeğin babasının A.A. (28) olduğunu iddia etmesi üzerine söz konusu 2 kişiyi gözaltına aldı. Evli ve 5 yaşında bir çocuk annesi olduğu öğrenilen Y.U'nun ifadesinde, "Eşim cezaevinde, A.A ile yaşadığım ilişkiden istemediğimiz bir çocuk oldu. Bebeği çöpe A.A attı" dediği öğrenildi. Saraylar Mahallesi'nde konteynere çöp atmaya giden bir vatandaş, çöp poşetinde yeni doğmuş bir erkek bebek bulunca polis ekiplerine haber vermişti.

Daha sonra yeni doğmuş bebek, Denizli Devlet Hastanesi Gülşen Ayaz Kadın ve Çocuk Doğum Servisine götürülerek tedavi altına alınmıştı.