Çöpte bulduğu 12 bin doları sahibine verdi

İstanbul Başakşehir'de geri dönüşüm ayrıştırma tesisinde çalışan Ayşe Demircan, bulduğu cüzdandan çıkan 12 bin doları sahibine teslim etti.

Çöpten 12 bin dolar buldu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre yaklaşık 20 gün önce isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş İstanbul'da cüzdanını düşürdü. Başakşehir Belediyesi Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisleri'nde çalışan Ayşe Demircan, gelen atıkları ayırırken çöplerin arasında bir cüzdan fark etti. Cüzdanda bir sürü dolar ve kredi kartları olduğunu gören Ayşe Demircan, durumu amirine haber verdi. Bulunan cüzdan Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başakşehir Polis Merkezine teslim edildi.

Cüzdanın sahibine ulaşılmasının ardından cüzdan ve içindeki 12 bin dolar, 25 dirahmi ve 10 kredi kartı sahibine verildi.

Cüzdanın sahibi, büyük bir dürüstlük örneği gösteren Ayşe Demircan'ı çalıştığı yerde ziyaret ederek teşekkür etti.

VİCDANIM EL VERMEDİ

Cüzdanı sahibine teslim eden Ayşe Demircan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Her zamanki gibi dümenin başında duruyordum. Mal geldi geri itekledim, altından cüzdan çıkınca aldım, baktım. İçinde dolar var. Hiç düşünmeden, cüzdanın sahibinin bulunması için amirimiz Aydın beye cüzdanı teslim ettim. O da gerekli yerlerle temas kurdu. Heyecanlandım, onu da kazanan bir adam. Gerçek sahibine verilmesini istedim. O paraları alıp saklamaya vicdanım el vermedi" diye konuştu.

Cüzdan sahibi ise kaybettiği paralarının ve kredi kartlarının geri gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük bir dürüstlük örneği gösteren Ayşe Demircan'a teşekkür etti.