Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2019 başında yürürlüğe girecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık daha iyi bir hayatın arayışı içerisinde olmuştur. Kalkınma yarışı büyük bir rekabet içerisinde devam etmektedir. Biz de milletimize hizmete talip olurken adalet ve kalkınmayı iki temel önceliğimiz olarak belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2019 başında yürürlüğe girecek"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 1. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"11. Kalkınma Planı çalışmalarında başarılar diliyorum. İnsanlık tarih boyunca hep daha iyi bir hayatın, refah düzeyini yükseltmenin arayışı içinde olmuştur. Milletimizin karşısına çıkarken kaynak Türkiye'dir demiştik. Tarihiyle, kültürüyle, tüm potansiyeliyle milletimize inanarak revan olduk.

İnsanlık daha iyi bir hayatın arayışı içerisinde olmuştur. Kalkınma yarışı büyük bir rekabet içerisinde devam etmektedir. Biz de milletimize hizmete talip olurken adalet ve kalkınmayı iki temel önceliğimiz olarak belirledik.

Tüm potansiyeli ile milletimize inanarak yola çıkmıştık. Nitekim 15 yıllık iktidarımız boyunca elde ettiğimiz başarılar tüm Cumhuriyet tarihinin üzerine çıkmıştır.

Bu süreçte fırsatları ve riskleri en iyi şekilde dengeleyip, kaynakları azami ölçüde değerlendiren ülkeler hedeflerine ulaşabilecekler. Bunu yapamayan devlet ve toplumlar ise gerilemeye devam edeceklerdir. Amaçlarımıza ulaşmanın en önemli amacı, planlamadır."

"Acil eylem planımız, 9. ve 10. kalkınma planımız, vizyon 2023 belgemiz en somut belgedir. Bugün bölgemizde ve tüm dünyada yaşanan gelişmeler bunun örnekleri ile doludur.

Sosyal ve manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. İnsan odaklı, toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan bir çerçeveye oturtmayı başardık. Hem fiziki altyapıya hem de insanımıza yatırım yaptık. Ulaştırmai enerji ve tarıma yönelik yatırımlarının yanı sıra birçok alanda da yatırımlarımız ile önemli bir sıçrama sağladık.

Ülkemizde artık yoksulluğun adı çok değişti. Bugün artık yoksul demek yiyecek ekmek bulamamak değil, belirli bir refah düzeyinin altında kalmak demektir. Çocuk ölümlerinin azaltılması ve anne sağlığının geliştirilmesi olmak üzere birçok noktayı geliştirdik."

"2019 başında yürürlüğe girecek"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce konuşan Başbakan Binali Yıldırım da şu açıklamalarda bulundu:

"11. Kalkınma Planı 2019-20123'ü kapsayacak. Diğerlerinden farkı, Cumhuriyetimizin 100. yılına bu planla gireceğiz. Bu yılın ortasında bütün çalışmalar bitmiş olacak. 2019 başında yürürlüğe girecek."