Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başaramayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Roman buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başaramayacaksınız"
Yeni Şafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Roman buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Esad Kabaklı üstad Burdur'da kaza geçirdi. Az önce ameliyat oldu. Az önce konuştum, dün gecede konuştum. Kendisine, Rabbim şifalar versin. Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık hanım efendiye teşekkür ediyorum. Bernim doğduğum yere götürdüler. Biz Ateşspor'duk, onlar Erukspor'du. Hep yenerdik onları.

O tabloyla 11, 12 yaşıma döndüm. Oradan sadece doktor çıkmıyor, cumhurbaşkanı da çıkıyor. Bakmayın siz Fransa'nın, Almanya'nın yaptıklarına. Bunlar medeniyiz diye geçinirler ancak medeniyetle alakaları yoktur, bunu böyle bilin.

"Bizim Roman kardeşlerimizle muhabbetimiz çocukluk yıllarımıza dayanır"

Hepinizi hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Burada milletin evinde buluşmaktan gurur duyuyorum. Birileri taklit yapar, biz aslını yaparız. Tüm Roman kardeşlerime sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Bizim Roman kardeşlerimle muhabbetlerimiz çocuk yıllarımıza dayanır.

Kasımpaşa'da Roman kardeşlerimle yanyana büyüdük. Kağıttan top yapıp oynadık. Sokaklarda yuvarlandık, aynı okula gittik. Aynı camide omuz omuza ibadet ettik. Biz hepimiz birbirimiz Allah için seviyor, Allah'ın bir kulu olarak görüyorduk. Ne diyor şarkıda, İllede Roman olsun, ister çamurdan olsun, o da Allah kuludur, her kim olursa olsun. Ülkemizde ayrımcılık hiç olmadı mı, şu anda olmuyor mu? Vardı, şimdi de az da olsa oluyor. İnsan yanlış yollara sapma eyilimi olan bir varlıktır. Mesele ruhtan ne çıkıyor, o ruh dışarıya nasıl yansıyor.

"Üstünlük sadece takva iledir"

Peygamber Efendimiz, bize insanlara nasıl bakmamız gerektiğini çok açık bir şekilde öğütlüyor. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece Allah'tan korkmaktadır.

Hayatımız boyunca yaradılanı severiz, yaradandan ötürü felsefesiyle hareket ettik. İBB'den bu yana Roman kardeşlerim ile hep irtibat halinde olduk. Aynı mahallede büyüdük, oradan başbakan da, cumhurbaşkanı da çıkabiliyormuş. Roman kardeşlerimle hep kucaklaştım, halleştim, helalleştim.

"Buraya geliyorsun klarnetin yanında değil"

Biz Roman kardeşlerimize Fransa gibi fransız kalmayacağız. Serkan'da klarnetin virtüözüdür. Serkan klarnetin yanında mı? Buraya geliyorsun klarnetin yanında değil. Az öncede ifade edildi, iskan kanunu değiştirdik ayrımcı ifadeleri kaldırdık. 2009 sonunda 36 ilinde federasyonların katılımıyla Roman Çalıştayı topladık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Roman kardeşlerim devletin en üst düzeyiyle sorunlarını tartıştılar.

Roman vatandaşlarımız asa meselesini kendi içlerinde çözerlerse biz de konut inşası konusunda desteğe hazırız.

"Roman vatandaşlarımızın içlerinden geliyorum"

Roman vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, işgücü, sosyal hayat gibi konularda ihtiyacı olan çalışmalar bizim dönemimizde gerçekleştirilmiştir.

Her ne kadar birileri sadece Romanları, sadece Romanlar gününde hatırlayıp istismar malzemesi olarak kullansa da siz bizim bu konuda ki düşüncelerimizi biliyorsunuz.

Bay Kemal, size diyor ki 'Ben sizin ayağınıza geliyorum, o sizi ayağına çağırıyor.' Ya hu ben Roman kardeşlerimin içinden geliyorum Bay Kemal, içinden geliyorum.

"Yaptıklarınızla ön yargıları yıkacaksınız"

Rabbim, her kulunu aynı özelliklere, aynı kabiliyetlere, aynı güzelliklere sahip olarak yaratmıştır. Roman kardeşlerim elbette daha iyi eğitim, sağlık hizmeti alacak, elbette daha iyi işler bulacak ama Roman olmanın verdiği o cazibeden de ödün vermeyecek. Müzik mi icra ediyorsunuz? En güzelini yapın. Ticaretle mi iştigal ediyorsunuz? En güzeli icra edin. İşte o zaman bir bir o ön yargıların yıkılıp gittiğini göreceksiniz.

Siz bir gayret ortaya koyacaksınız ki, yapılan planlar, programlar neticeye ulaşabilsin.

"16 saatte FETÖ'yü devirdik"

"2002'den bu yana en büyük kazanımımız bağımsızlığımızı kazanmamız. Diyeceksiniz ki bağımsız değil miydik? Kağıt üzerinde öyleydik. Afrin'de son durumu aldım. Afrin'de 4 bin 108 teröris etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'ta 338 teröristi etkisiz hale getirdik, yurtiçinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik.

İMF'den bağımsız karar alma şansımız var mıydı? Yoktu. İMF'ye 23 milyar dolar borcu ödedik, artık İMF'yebağımlılığımız yok. Güvenlik politikalarımızı bağımsız hayata geçirme şansımız var mıydı? Yoktu.

Demokrasi ve ekonomide zafiyet vardı. Her ikisini de güçlendirerek yol aldık. Yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülke şimdi 160 milyar dolar ihracatı olan bir ülke. Nereden nereye... Değerli kardeşlerim çalışan sayısı şu anda 28 milyon. Darbecilere, cuntacılara teslim olan bir ülke, sizlerle birlikte darbecileri, cuntacıların karşısına dikilerek sabaha kadar kovan bir ülke. Kosova'dan 6 tane aldık geldik. Gabon'dan 3 tanesini aldık. Nereye giderseniz gidin. Şu ana kadar 80 tanesini getirdik." ifadelerini kullandı

"Başaramayacaksınız"

Ekonomi üzerinden de oyunlar oynanıyor. Bu oyunları boşa çıkardık, çıkarmaya devam edeceğiz. Asıl olan sizdeki bu yürek var ya, asıl olan bu. Roman kardeşlerim ceplerinde para olmadan hayat mücadelesi verdiler veriyorlar. Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Irak'ta, Suriye'deki oyunlarınızda nasıl başarılı olamadıysanız, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız, şimdi de öyle başaramayacaksınız."