Cumhurbaşkanı Erdoğan belgelerle konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16-17 Mayıs'taki ABD ziyareti için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan belgelerle konuşacak
Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmeye detaylı dosyalarla gidecek. “Trump’la yapacağımız görüşme virgül değil nokta mesabesinde olacak” diyen Erdoğan, YPG’nin PKK terör örgütünün uzantısı olduğunu kanıtlayan dokümanlar ile daha önce PYD/YPG’ye silah yardımlarının Türkiye’de terörist örgüt PKK’nın yaptığı saldırılarda kullanıldığına dair kanıtları da ABD'li muhatabına sunacak.

Erdoğan, bugüne kadar YPG konusunda koyulan virgüllerin Türkiye için tehdit olan YPG’yi daha güçlendirdiğini vurgulayacak ve teminat, güvence gibi söylemlerin kabul görmediğini bildirecek. Müttefik ABD'nin YPG’yi ortak görerek attığı her adımın Türkiye’ye milli güvenlik riski oluşturduğunu net olarak aktaracak olan Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarından yönelen bu tehdide karşı gerekli tedbirleri hiç çekinmeden almak üzere hazırlıklı olduğunu bildirecek. Erdoğan, ayrıca, YPG önünde set oluşturan Amerikan askerinin çekilmesini isteyecek.

Pazarlık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump ile görüşmenin “Virgül mesabesinde değil, nokta mesabesinde olacaktır” sözünü değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “Özellikle ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar konusunda pazarlık marjımız yok anlamında kullandı o sözü. Tavrımız kesin, ikna edici sürece dahil olmayacağız deyip tutumumuzu söyleyeceğiz" dedi.