Cumhurbaşkanı Erdoğan bin 43 gün sonra kürsüde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla bin 43 gün sonra grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bin 43 gün sonra kürsüde
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda yüzde 51'le evet oyu çıkmasının ardından AK Parti'ye üye olan ve 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de yeniden Genel Başkan seçilen Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla en son 22 Temmuz 2014 yılında konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Değerli milletvekili arkadaşlarım sevgili misafirler sizleri seviyle selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

Manisa'da yaşanan depremden dolayı, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"Milletin adına şükranlarımı sunuyorum"

Türkiye terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelesinde çok önemli mesafeler katettiği bir dönemden geçiyor. Son 2 ayda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef 43 de şehit vermiştir. Terör örgütünün geçmişte girilmemiş inlerine girip teröristlere dağları dar eden güvenlik güçlerimize şahsım, milletin adına şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye çok geniş bir alanda yürüttüğü istiklal ve istikbal mücadelesini mutlaka zaferle sonuçlandıracaktır.

"Durmak yok yola devam"

1044 gün sonra bir kez daha bu salonda sizlerle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Anayasa değişikliğinin 25 milyon 157 bin gibi demokrasi tarihimizin rekoru olan evet sayısı ile kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. Partimize üye olduk ve 21 Mayıs'ta genel başkanlık görevine seçildik. Bugün de grup toplantımızı gerçekleştirmek üzere Meclisteyiz. Durmak yok yola devam. Bundan sonra partimizin bütün çalışmalarında birlikte olacağız. Merkez Yürütme Kurulu ve grup toplantılarına elimden geldiğince iştirak edeceğim. Katılamadığım toplantılara da Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım bey eşlik edecek. Bugüne kadar yaptığı bütün çalışmalar için teşekkür ediyorum.

"AK Parti devrimci bir partidir"

AK Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi, sandığı hep en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi örgütlere değil, sadece millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda şu veya bu gücün değil sadece milletin ne dediğine, halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Kökenine, meşrebine, inancına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. Bunun için her fırsatta 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmaktır.

AK Parti tüm mazlum ve mağdurların hamisidir. Dünyanın neresinde zulme uğrayan mazlum varsa el uzattık. Türkiye 6,5 milyar dolarlık yaptığı insani yardımla tüm dünyaya örnek olmuştur.

Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen kardeşlerimiz için yaptıklarımız ise bu konuda kıllarını kıpırdatmayan ülkelere ders vermiştir. AK Parti elbette aynı zamanda muhafazakardır. Ülkemizin değerlerine sahip çıkmıştır ve bununla birlikte AK Parti devrimci bir partidir. Türkiye en etkili değişimleri AK Parti döneminde yaşadı. Hak ve özgürlükler konusunda en önemli adımları attı. Biz parlamentoda var olmamıza rağmen bizi kapatmaya yeltendiler. Bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversite kapılarından kovan siz olmadınız mı? Nerede eğitim inanç özgürlüğü.

Yüksekova ve Cizre açıklaması

Şimdi sayın Başbakan burada verdiğimiz bir söz var, süratle Yüksekova ve Cizre'ye şehir sözümüz var. Bu iki ili şehre dönüştürelim. Bu bir kentsel dönüşüm, değişimdir yani yeni bir şehir ihdas etmiyoruz. Olay sadece valiliğin oradan oraya taşınmasıdır. İnanıyorum ki, Şırnak Cizre'yle tarihiyle buluşacaktır. Hakkari'de Yüksekova'yla buluşarak güçlü bir şehir olmanın fırsatını yakalayacaktır.

İade edilmeyen teröristlerle ilgili tepki

'Yürüyeceksin milletin yürüyecek arkandan' Yürüdü, öyle yürüdü ki, FETÖ'nün kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı. Bizler bütün şehitlerimizin ailelerine bu mahkeme kararları ile hakların iadei itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere karşı da yargı kararları deyip bunları da onların önüne koyacağız. Şimdi de dünyaya sesleniyorum; Eğer sizler iadei itibara yardımcı olmazsanız bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunları da inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız, iade ettiniz ettiniz etmediğiniz zaman da kusura bakmayın. Men dakka dukka. Biz de bunu yaparız.


"İl, ilçe, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz"

Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkmak için milletimizin tamamını kucaklamayı hedeflemeliyiz. 80 milyonun tamamına ulaşacak bir çalışma programı hazırlıyoruz. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizle birlikte geceli gündüzlü çalışmaya başlayacağız. Bu yıl sonuna kadar il, ilçe, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Ortada bir metal yorgunluğu var. Çok daha dinamik, gayretkeş ekiplerle inşallah 20197a hazırlanmamız gerekiyor. Durmak yok yola devam, ben sizlere güveniyorum. Grup toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."


Açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım yaptı

Grup toplantısının açılış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik istikrar vurgusu yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Grup sizi özledi, sayın Cumhurbaşkanım. Türkiye 2017 anayasa değişikliğinden sonra yeni bri döneme girmiştir. Bu yeni dönem sürekli güçlü iktidar daima istikrar demektir.

Artık hiç kimse milletin iradesini yok sayarak demokrasi dışı yollara teşebbüs etmeyecek halkın iradesi her zaman ülkeye hakim olacak. Bu da sürekli istikrarı beraberinde getirmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile yapılacak ilk genel seçimlerle yürürlüğe girmiş olacak böylece milletin işleri daha hızlı yapılacak ve gazi Meclis daha güçlü olarak milletin ihtiyaç. duyduğu yasal düzenlemeleri yaparken seçilmiş hükumeti denetlemek için gerekli çalışmaları ortaya koyacaktır. Son bir yıl içerisinde kurucuları arasında yer aldığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini bana tevdi ettikten sonra AK Parti ilkelerine ters düşecek hiçbir şeyin içinde olmamaya gayret ettim.

"Darbeye darbe vuran bir cumhurbaşkanı gördü"

Kısa süre ama 1 yıl Türk siyasi tarihinde çok konuşalacak bir yıl olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti yakın tarihinde görmüş olduğu darbelerden bir benzerini daha gördü. Ama bu sefer öncekiler gibi olmadı. Darbe karşısında ceketini alıp, şapkasını alıp giden siyasetçiler değil, darbeye darbe vuran bir cumhurbaşkanı gördü, bir hükümet gördü ve aziz milleti gördü. Böylece artık Türkiye siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde darbelere de darbe vurulduğu bir dönem başladı, vesayetçilerin bundan sonra artık işlerinin işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı ve millet meydanlardaydı, ülkeye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez şapka çıkarılır. Bu aziz milletin bir ferdi olduğumuz için hepimiz gurur duyuyoruz."