Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir helikopterimiz düşürüldü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir helikopterimiz düşürüldü"
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısında Afrin'de bir Türk helikopterinin düşürüldüğünüaçıkladı. Erdoğan,  "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor.Bu sabah itirabiyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi.  Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün çok miktarda füze depolarını yok etmiştik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bunların bedelini çok ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama bunun bedelini onlar katbekat ödeyecekler." dedi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."