Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizi dövizle terbiye edemezler"

Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Başkentray Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılacağı törenle devreye alınıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizi dövizle terbiye edemezler"
Yeni Şafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkentray açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sizleri sevgiyle, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ankara'da metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Başkentray'ımızın ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

156 KİLOMETRELİK DEMİRYOLU DÖŞENDİ

Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

Kayaş-Sincan arasındaki Başkentray'ı kullanacak herkese hayırlı olmasını diliyorum. Şehir için banliyö hizmetinde 3. projemizi hayata geçiriyoruz. Kayaş-Sincan hattı oldukça eski bir hat. Şehrin en uç iki noktası bu hatla birleşiyordu, biz artık tamamı şehir içinde kalan bu hat üzerinde yepyeni bir hat kurduk. Toplam 156 kilometrelik demiryolu döşeyerek, alt ve üst geçitlerle güzergah güvenliğini sağlayarak, diğer ulaşım hatlarıyla entegrasyon gerçekleştirerek Ankara'ya bir hat kazandırdık. Kayaş'tan Sincan'a 49 dakikada gidilecek. Kayaş'ın tepelerinde kurulmuş gecekonduların dili olsa da eski Ankara'yı bir anlatsa, Hatip Çayı'nın dili olsa da buralara nereden gelindiğini bir ifade etse. 4-5 şerit olan Samsun yolunun hafızası olsa da bize eski yolu gösterse.

ANKARA ÇAĞ ATLADI

1970'lerde yokluğun bir yandan terörün bir cendere gibi sıkıştırdığı Kayaş Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin somut bir ifadesidir. Kışın kardan çamurdan geçilmeyen sokaklarda büyüyen nesil şimdilerde orta yaşta. Gençlere eski Ankara'yı anlatmak zor. Gençler, musluktan aylarca su akmamasını bilmezler. Arıza nedeniyle birkaç saatlik su kesintisi uygulandığında hayatımız nasıl felç oluyor değil mi? Musluktan kesintisiz sıcak su akan bir evde olana bunları anlatmak mümkün değil. Bugünkü gençlerimiz Başkentray ile, otomobilleriyle ulaşım imkanı olan bir şehirde yaşıyorlar. Ankara'ya şehircilik bakımından çağ atlattık. Biliyorsunuz Kentsel Dönüşüm diyoruz. Bu görülen bütün yerlerde dönüşümü gerçekleştireceğiz ve her taraf pırıl pırıl olacak. Benim kardeşim de modern yaşamı hayatı yaşayacak.

AFRİN'DE SON DURUM: '4.123 TERÖRİST ETKİSİZ'

Ben gençlerimize güveniyorum. 2019 var önümüzde. 2019'a iyi hazırlanmaya var mıyız? Sizin bu heyecanınız, bu hedeflere ulaşmadaki cesaretiniz bu ülkeyi o aşkı heyecanı olmayanlara bırakmayacaktır. Bin yıldır hep cazibe merkezi olmuş bir coğrafyadayız. Türk milleti olarak hep bedel ödüyoruz, terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadele bir bedel ödemedir. Suriye ve Irak nedeniyle aldığımız riskler bedeldir. Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaşadık. Kısa sürede orayı hallettik. Afrin'de son durum, 4 bin 123 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak'ta 337 teröristi Zaho'da etkisiz hale getirdik. Yurtiçinde Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te 337 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu devam ediyor. Durmak yok. Bu heyecanla, bu aşkla silahlı kuvvetlerimize, polisimize, güvenlik korucularımıza, jandarmamıza teşekkür ediyorum. Sınırda Reyhanlı'da bir ziyaret yaptım. Bu ziyarette bizimle birlikte olan sanatçılarımıza, sporcularımıza, yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar bir amaç için oradaydı ama Bay Kemal bunu hazmedemedi."