Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bunlar milletten rahatsız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 34'üncü Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor. CHP'li vekillerin anayasa değişikliği görüşmesi sırasında TBMM kürsüsünü işgale kalkışmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bunlar milletten rahatsız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bunlar milletten rahatsız"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 34'üncü Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz nevzuhur bir millet değiliz. Biz, köklü bir devlet geleneğine, geniş ve güçlü bir kültür altyapısına sahip bir milletiz. Arkasında böyle büyük bir birikim, irfan ve feraset vardır. 40 yıllık siyasi hayatımda gözüm hep milletimde oldu. Milli irade, hak ve özgürlükler sözü birileri için sadece laftan ibaret olabilir ama biz tüm hayatımızı bu kavramların hayata geçirilmesine adadık.

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı sıkıntıları, maruz kaldığı saldırıları sizler de yakından görüyor, takip ediyorsunuz. Yeni bir dünya kurulmaya, bize de burada bir rol biçilmeye çalışıyor. Birinci Dünya Savaşı sonrası bize biçilmeye çalışılan kefeni parçalayıp atmıştık. İkinci Dünya Savaşı sonrası ise ülke olarak tercihimize Batı ittifakından kullanarak kendimize yeni bir yol açmanın gayretinde olduk. Bugün görüyoruz ki, ülkemiz ve milletimizle ilgili kötü niyetler hala sürüyor. Eski hesaplar önümüze konulmaya çalışıyor. Kimi zaman terör, kimi zaman ekonomik kriz, kimi zaman siyasi kaos, kimi zaman darbe görünümlü çıkan bu hesaplaşma sürüyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle terör örgütleri üzerinden ülkemize yöneltilen saldırıları birer birer boşa çıkardık. Terör örgütlerinin sadece maşadan olduğunu, asıl mücadeleyi onların arkasındaki güçlerle verdiğimizi biliyoruz.

Maşaları kırmazsak, arkadaki güç mücadelesini kazanamayız. Bunun için, bölücü örgütü kıpırdayamaz hale getirmek için gereken tüm tedbirleri aldık. Güvenlik güçlerimiz bölücü terör örgütüne tarihin en büyük darbelerini vururken, milletimiz de bu örgütün gerçek yüzünü anlamış bulunmaktadır. FETÖ ile mücadeleyi tüm cephelerde yürütüyoruz. DEAŞ'ı hem kendi topraklarımızda hem de bölgemizde bitirmekte kararlıyız. Hepsinin aynı ahtapotun birer kolu olduğu ortaya çıkmaya başlıyor.

Geldiğimiz noktada, artık kartların açık oynanmasını umuyoruz. Kimsenin, bizim tek önceliğimiz ve amacımız DEAŞ'la mücadeledir diyecek durumu da kalmadı. Türkiye'nin El Bab operasyonu karşısında sergilenen tavır böyle bir hassasiyetin olmadığını gösterdi.

FETÖ'nün Türkiye'de yaşanan darbe girişimine tereddütle yaşayanlar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yapılan suikastın ardından herhalde ikna olmuşlardır diye düşünüyorum. En başından beri kimin derdinin ne olduğunu biz de karşımızdakiler de biliyor. Bu, acımasızca bir güç mücadelesidir. Düştüğümüz anda, bizi kendi kendimizi imha ettireceklerinden hiç şüpheniz olmasın.

CHP'nin Meclis kürsüsüne tepki

Meclis'te bir anayasa değişikliği çalışması yapılacak, bu çalışmalarda yaşanan tabloyu görüyorsunuz değil mi? Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse Meclis'in çalışma üslubu bellidir. O kürsü yıkmak için oraya konmadı. O kürsü sadece söylenecek veya söyleyecek sözü olanlar için oraya kondu. Öbür taraftan terör örgütleriyle Parlamentonun önüne gelip bir siyasi partinin mensuplarıyla eylem yapmaları... O da çok farklı bir şey. Bunlar iyi niyet göstergesi değildir. Parlamentoda çalışmaları engellemek hiçbir şey kazandırmıyor. Ne yaparsanız yapın, 15 gün değilse de bir ay. Ama ben inanıyorum ki; parlamentodan bu çıkıp milletin önüne gidecektir. Eğer milletin iradesine inanıyorsanız, o zaman bir an önce bırakın müzakereler bitsin, milletin önüne gitsin, millet ne karar veriyorsa bu karara biz de hep birlikte eyvallah diyelim. Ama görüyorum ki bunlar milletten rahatsız. İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık. Ne tek adamcılığı? Olayı buraya götürmek istiyorsanız bunun kaynağında siz varsınız. Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanlarının valilik yaptığı dönemleri biliriz biz. Tek adamcılıksa bu. Daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı görürsünüz. O kadar defteri açmak istemiyorum ama zamanı gelirse onları da açarım.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması

Elinde silahlı ya da doları olan teröristin amacı arasında hiçbir fark yoktur. Amaç Türkiye’ye diz çöktürmektir. Bunun için döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar. Elbette bizim de bir takım sıkıntılarımız vardır.

Ama bunların hiçbiri ülkemizde döviz kurunun bugünkü seviyesine gelmesinin açıklaması değildir. Silahlı ve bombalı terör eylemleriyle, ekonomik araçları senkronize şekilde kullananlar, aslında kendi varlıklarının üzerine bina ettikleri zemini tahrip ediyorlar. Çünkü diğer ülkelere şu gerçeğin farkında, bugün Türkiye’ye yapılan yarın kendilerine de yapılabilir. Döviz üzerinden spekülasyonların derinliğinin olmadığı, kağıt üzerinde işlemlerle kurların yükseltildiğini ortadadır. Milletimiz döviz almak yerine satarak, 15 Temmuz sonrası başlatılan ilk dalgayı bertaraf etmişti. Bunun devamını ben milletimden rica ediyorum.

'GÜN YATIRIM YAPMA GÜNÜ'

Merkez Bankamız ve tüm bankalarımız da bu oyunu bozmaya yönelik pozisyon almalıdır. Eğer bu sebepten dolayı bir fedakarlık yapılacaksa işte bu günler tam zamanıdır.  İş dünyasına yaptığım çağrıyı tekrarlamak istiyorum. Gün yatırım yapma, istihdam yaratma günüdür. Eğer bugün risk almazsanız, yarın riske atacak hiçbir şeyiniz kalmayabilir. Onun için milli seferberlik dedim. Şehitlerimize gazilerimize bize bu toprakları vatan yapmak için fedakârlığı göze alan tüm ecdadımıza bunu borçluyuz. Çocuklarımıza torunlarımıza da bunu borçluyuz.
"