Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Buraya 2 ayda gelmedik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 35'inci Muhtarlar Toplantısında konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Buraya 2 ayda gelmedik"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aynı anda hem terör, hem ekonomi cephesinde mücadele ediyor, hem sınır dışı operasyonlarımızı yürütüyoruz. Yaşadığımız sorunların hiçbiri bize mahsus olmamakla birlikte, bizi diğer ülkelerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Terör tüm ülkelerin sorunu olmakla birlikte tüm terör örgütlerinin hedef aldığı tek ülke Türkiye'dir.

Size kısa bir hikaye anlatayım: Ulu çınarın yanında bir kabak filiz vermiş. Yağmurların ve güneşin etkisiyle hızla büyüyen kabak neredeyse çınarın boyuna ulaşmış. Böbürlenen kabak çınara, 'sen ne kadar zamanda bu hale geldin' diye sormuş. Çınar, '90 yılda' deyince kabak, 'Bak ben 2 ayda senin boyuna ulaştım' şeklinde cevap vermiş. Aradan zaman geçip sonbahar rüzgarları vurunca kabak kurumaya, yaprakları dökülmeye başlamış. Buna şaşıran kabak neler olduğunu sorunca çınar, 'Benim 90 yılda geldiğim boya sen 2 ayda gelmeye çalıştığın için ölüyorsun' demiş.

Millet olarak bulunduğumuz yere 2 ayda gelmedik. 2 bin yıllık devlet geleneğimiz, coğrafyamızdaki bin yıllık geçmişimiz var.

Bugün yaşadığımız sıkıntılar canımızı yakabilir ama asla bizim için yıkım sebebi olmaz, olmayacaktır.

Ülkemizin son yıllarda ardı ardına yaşadığı sıkıntılar yeni bir doğuşun habercisi.

Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışan her provokasyon bizi daha güçlendiriyor.

İnşallah 18 Mart'ta Çanakkale köprümüzün temelini atacağız. 5 bin metreyi aşan bir uzunluğu olan köprü. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz. İnşallah 2023'e o köprüyü yetiştireceğiz."