Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Davası olmayana yer yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de 92. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Davası olmayana yer yok"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Rize- Artvin Havalimanı'nı inceledik. Ülkemizin Ordu ve Giresun'dan sonra deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanıdır. 100 milyon metre küp dolum yapılacak.

Kısa bir zaman içerisinde Ovit Tüneli'nin açılışı da yapılacak.

Rize'mizi ve bölgemizi ilgilendiren tüm yatırımları yakından takip ediyorum. Yakından incelemediğin zaman temelleri atıyorlar, orada kalıyor. Yıllarca böyle olmadı mı? Biz 15 sene önce ne dedik? Bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak, yükselecek ve ben açılışlara geleceğim.

Karadeniz'in güzellikleri korunacak

Karadeniz'imizi çok daha farklı kılacağız, şu an onun gayreti içerisindeyiz. Eğitimde üniversitemiz yüksek öğretimde bir marka haline gelme yolunda ilerliyor. İlk ve orta öğretimde ise fiziki ve kalite anlamında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bölünmüş yollar ve tüneller sayesinde konforlu ve kesintisiz bir yolculuk mümkün hale geliyor. En önemli eksiklik olan havayolu ulaşımını da inşallah 2 milyon yolcu kapasiteyle açacağız.

Karadeniz'imizin yaylaları, köyleri, kıyıları Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere turistlerle dolup taşıyor. İnşaat ve turizmin en büyük özelliği pek çok sektöründe sürükleyicisi olmasıdır. Bunları yaparken bölgemizin güzelliklerini de korumalıyız.

Uzungöl ve Ayder'e düzenleme

Dereboyu lojmanları görenler diyecek ki, 'Rize'nin mimarisi bambaşkaymış'. Bunlar lafla olmaz, eseri göstereceksin. Biz bunları ispat ediyoruz. Bunlar görüldükçe benim vatandaşım da, 'Benim neden böyle evim yok diyecektir.' Ondan sonra 4 kazık üstüne dik binayı, sel alsın götürsün.

Şu anki Ayder, bizim olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bu olamaz. Biz Ayder'i kirlettik, mahvettik. Ayder'i kentsel dönüşüm değişimle inşallah şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün aynı şekilde İçişleri Bakanımız ile de Uzungöl'ü konuştuk. Uzungöl'ü de aynı değişim ve dönüşüm ile yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz.

Rize'de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buralara gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı otel konusunda teşvik ediyoruz.

2019'a hazırlanıyoruz

16 Nisan halk oylamasında Rize, kendisine yakışan bir neticeyi ortaya koymuştur. Yeterli mi? Bak hemşehrilerim yeterli görmüyor. Demek ki 2019'a çok büyük bir gayretle girmemiz lazım. Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için değil, ülkemiz için doğru olanı yaptık. Yenisistem 2019 milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yürürlüğe giriyor. Onun öncesinde mali idareler seçimleri var. Mali idareler seçimlerinde çok iyi bir sonuç almamız gerekiyor ki, 2019'da Kasım ayındaki seçimleri çok daha güçlü olsun. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50+1 oy oldu. Artık işimiz kolay değil.

Teşkilatlarımızda yorgunluk görüyorum

Asıl imtihanımız 2019 Kasım'ında yapılacak seçimler. Yüzde 50'nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. AK Parti olarak 2019'a çok sıkı hazırlanmamız gerekiyor. Teşkilatlarımızın bir kısmında mental yorgunluk gördüğümü ifade ettim. Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak zorundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım.

Milletimizin beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

Tevazu ehli olarak bütünleşeceğiz

Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, halkımızla bütünleşeceğiz. Nerede fakir-fukara varsa onlara ulaşacağız. Onların sorunlarını çözmeye çalışacağız. Değerli arkadaşlar bunu başardığımız anda yüzde 50+1 değil, çok daha fazla oy alacağız. Türkiye adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir dalalete, ihanete geçit vermeyiz.

AK Parti teşkilatlarında görev olacak kişilerin, falanca kişinin yakını olması değil, davanın adamı olması şart. Davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz.

Türkiye kendi insansız hava aracını yapar halde

Sadece bileğimizle ve yüreğimizle değil siyasi ve ekonomik gücümüzle de sürdürmek olduğumuz bir mücadelenin içinden geçtiğimiz için iyiyiz ve daha da iyi olacağız.

Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi. Silahlısını da silahsızını da yapıyor. Bir zamanlar bir insansız hava aracı almak için kuyruğa giriyorduk. Bugün git, yarın gel deniyordu. Öngörülemez ve yönlendirilemez bir Türkiye olduk. Bunun için üzerimizde oyunlar oynanıyor. Bunun adı özgürlüktür. Özgürlük, bağımsızlık ve istiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar."