Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal kılıçdaroğlu'na grup toplantısında söylediği 'FETÖ'nün siyasi ayağı' sözleri nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava açtı
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin 27 Mart'taki TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 27 Mart  2018'deki TBMM grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal eden ve saldırı kastıyla ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler sarf ettiği belirtilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun TBMM grup toplantısındaki sözlerine yer verildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan, 27 Mart 2018'de partisinin TBMM grup  toplantısında yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin lira manevi tazminat talep edildi.

AVUKAT AYDIN'IN AÇIKLAMASI

Aydın, Twitter hesabından, davanın açılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle  etkili mücadelenin öncüsüdür.  Bu gerçek, hangi siyasi görüşten olursa olsun akıl  ve vicdan sahibi herkesin takdir ettiği ve edebileceği bir gerçektir. FETÖ ile  mücadele edenleri haksız ithamlarla itibarsızlaştırmak, hele hele FETÖ ile  ilişkilendirmek klasik bir FETÖ taktiğidir ve ancak örgütün amaçlarına hizmet  etmektedir. FETÖ dahil tüm  terör örgütlerinin mağlup edildiği bir Türkiye'nin  inşasında Sayın Cumhurbaşkanımızın  liderliğinin ne kadar hayati olduğu izahtan  varestedir. Bu liderliğin haksız ve mesnetsiz ithamlarla yıpratılmaması ülkesini  seven herkesin ortak sorumluluğu olmalıdır."