Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mağduriyet yok hırsızlık var!"

“Kazanmak için önce inanacağız. İmamoğlu’nun mağdur olduğu algısını yıkacağız. Vatandaşa oylarımızın çalındığını anlatacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mağduriyet yok hırsızlık var!"
Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul seçimleri için “Önce inanacağız, sonra gayret edeceğiz ve kazanacağız. Ben Binali Beyin seçimi kazanacağına inanıyorum. Herkes de buna inansın” dedi. Erdoğan, önceki gün AK Parti milletvekilleri ile önce iftar yaptı, ardından da basına kapalı olarak istişare toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda milletvekilinin söz aldığı toplantıda İstanbul seçimlerinde izlenecek yolla ilgili görüşler dile getirildi, toplumdan gelen talepler iletildi.

“ASKERLİK” SEÇİM ÖNCESİ

Yeni askerlik düzenlemesi ve kalıcı bedelli askerlik uygulaması konusunda vatandaşın beklenti içinde olduğunu belirten milletvekillerine Erdoğan, seçimden önce yeni askerlik sisteminin Meclis’ten geçeceği müjdesini verdi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine de Erdoğan “Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da, bizim gündemimizde yok. Aksi hâlde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Olmayacak şeyleri söz veriyorlar. Biz böyle yapamayız” dedi. Toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, EYT’li bir milyon 300 bin kişi olduğunu, bu kişilerin emekli edilmesi durumunda ileride hazineye 60 milyar lira yük getireceği bilgisini verdi.

İNANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ

Erdoğan, İstanbul seçimleri konusunda izlenecek strateji hakkında da milletvekillerini bilgilendirdi. Erdoğan şöyle konuştu: "Parti içindeki tartışmaları bir tarafa bırakıp, İstanbul’a odaklanmamız lazım. Bir oyun bile ne kadar önemli olduğunu gördük. Tek bir oyun heba olmaması için çalışacağız. Biz gayret edersek, inanırsak ve inançla çalışırsak seçimi alırız. Ben buna inanıyorum, siz de inanın. Kazanmak için önce inanmak lazım. Ama bakıyorum bizim aramızda bile muhalefetin algı operasyonunun peşine takılanlar var. Bunu değiştirmemiz lazım. Binali Bey’in ‘Çünkü çaldılar’ şeklindeki sözü slogan oldu. İlk etapta üç milyon tıklama olmuş. Muhalefet algıyı bu şekilde sosyal medyadan yönetiyor. Bizim de buraları boş bırakmamamız lazım. Örneğin, Beyoğlu’nda vatandaşı selamlarken, oradan geçen biri belki sevdiğinden belki de tepki gösterdiğinden bilemiyorum artık, ‘her şey güzel olacak’ dedi. Ben de ‘Daha güzel olacak’ dedim. Bu diyalog bayağı yankı buldu. Biz de buna benzer sloganları gündeme getirelim. Karşımızdaki aday o kadar da güçlü değil. FETÖ pompalıyor, HDP destekliyor. ‘Mazbatamı elimden aldılar’ deyip mağdur olduğunu söylüyor. Bunun neden olduğunu iyi anlatacağız."

MAHALLE MİTİNGİ YOK


Toplantıda AK Parti’nin 290 milletvekilini bir anda İstanbul’da yığmanın vatandaş tarafından ‘tepki’ ile de karşılanabileceğini, bu nedenle toplu hareket edilmesi yerine, bireysel programlara ağırlık verilmesi de gündeme geldi. Erdoğan da bu endişeye hak vererek “Evet bu kadar çok sayıda toplu bir şey olumlu sonuç doğurmayabilir. O nedenle, özellikle İstanbul’da hemşehrisi çok olan arkadaşlarımız yoğun olarak çalışacak. Genel Merkezimiz veya teşkilatımız tüm milletvekilleri için program yapacak. Mahalle mitingleri yapmayın, tam tersine yüz yüze görüşmeler gerçekleştirin” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, erken evliliklerle ilgili af taleplerinin olduğu hatırlatılınca “Bu konuda muhalefetle görüşülsün. Uzlaşma sağlanırsa seçim öncesi Meclis’ten çıkarılsın” talimatını verdi.

CHP'NİN SANDIK SONUCUNU KEYFİNE GÖRE DİZAYN ETMESİNE İZİN VERMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda çiftçilerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın burada verdiği mesajlardan bazıları özetle şöyle:

∂ 15 Temmuz bu ülkede gerçek demokratlarla demokrasiden geçinenlerin farkının ortaya konduğu gecedir.

∂ Çiftçilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleri ve mücadeleleri ile asil bir duruş sergiledi, tanklara meydan okudu.

∂ Cumhur ile Başkanının aynı yöne baktığı, aynı hedefe kilitlendiği bir devletin atlatamayacağı sıkıntı yoktur.

∂ Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Buna inanacağız. İnandığımız zaman bu yolculuğumuz katlanarak devam eder.

∂ Türkiye ittifakı diyorum, neden? Çünkü yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz da onun için.

∂ 'Türkiye ittifakı' diyoruz. Bizde ayrım olabilir mi? Hayır. Bizde ayrım asla olamaz. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğiz. Ben 82 milyonu aynı şekilde seviyorum.

∂ Bu topraklardan darbe çıkmaz, bu topraklardan bereket çıkar bereket. Bu kifayetsizlerin sığ dünyalarına hapis olmayacağız. onların aksine Türkiye'yi yükseltmeye devam edeceğiz.

∂ Ülkemizi hangi alanda ileriye taşımışsak, bunu çok çetin mücadeleler neticesinde başardık.

∂ Türkiye hemen her alanda bugün bulunduğu yere kolay gelmedi, çok ciddi bir emek var. Hangi reformu hayata geçirdiysek engellemelere rağmen gerçekleştirdik.

∂ Son 17 yılda ortaya çıkan katma değerden vatandaşlarımızın tamamı hak ettiklerini aldı.

∂ 82 milyonun refah ve huzuru arttı. Türkiye güçlendikçe milletimizin cesareti de yükseldi.

∂ Millî irade düşmanları istemese de demokrasimizin kalitesini, kalibresini yükseltmeyi sürdüreceğiz.

∂ Milletimizin söz söylediği en büyük arena sandıklardır. Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Biz bugüne kadarki mücadelelerimizin hepsini sandıktan çıkan iradeden aldığımız güçle kazandık.

∂ Tek parti döneminde olduğu gibi sandık sonucunu kendi keyfine göre dizayn etmesine izin vermedik, bugün de vermeyeceğiz.

∂ Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır.

∂ Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur.