Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimi aldatamayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 123 ayrı projenin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimi aldatamayacaksınız"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından bazı notlar:

"Karadeniz benim ata yurdum. İstanbul benim doğduğum, yetiştiğim belediye başkanlık yaptım yer. Ankara 2002 yılında Türkiye'nin en büyük hizmetlerini yapan partiyi kurduğumuz yerdir. Ankara benim için çok önemli bir yer. Ankara, Anayasa değişikliğine karşı 'Hayır' kampanyası yapan partinin başındaki zatın başındaki partinin tek parti döneminde birçok mezalim yaşanmıştır.

Üstad Abdürrahim Karakoç, o günleri şöyle anlattı:

"Gitmişti makama arzuhal için, Bey dedi yutkundu eğdi başını, Bir azar yedi ki oldu o biçim, Şey dedi yutkundu eğdi başını. Döndü gözlerinde bulgur bulgur yaş, Sandım can evime döktüler ataş, Sordum memleketin neresi gardaş, Köy dedi yutkundu eğdi başını." Bugün 'Hayır' diyen zihniyet Aşık Veysel'i ülkeye sokmayan zihniyettir.

"EKONOMİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI TERS KÖŞE OLDU"

"Önceki gün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye 2016'da 2,9 büyüdü. Bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkabilir. Aynı dönemde AB'nin büyüme rakamı yüzde 1,5. OECD ülkelerinin büyüme rakamı 1,7. Bize 2,9 yetersiz kalıyor ama dünyadaki anlı şanlı ekonomi değerlendirme kuruluşları var ya hani benim fırça attığım, bunların açıklamalarına bakmayın dediğim var ya, onların değerlendirmelerinin bir puan üzerinde çıktığımızı unutmayın. Ters köşe oldular yine. Biz bu büyüme oranına hamdolsun, şu meydana bak, şu meydanın bereketine bak. "Avrupa duy sesimizi" diyorsunuz ya, gör Ankara'yı gör. Kahve köşelerinde "Hayır" kampanyaları yapmakla benim milletimi kandıramayacaksınız. Avrupa siyasetçilerinin önünü kesip de 16 Nisan'ı engelleyemeyeceksiniz. Gereken dersi vermeye hazır mısınız? Hanımlar, 14 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Maşallah, hiç merak etmeyin. Biz, kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Ankara, 16 Nisan'da demokrasisi ve ekonomisiyle daha büyük olamaya "Evet" diyor mu? Ankara, 16 Nisan'da siyaseti ve ekonomisiyle istikrarlı bir Türkiye için "Evet" diyor mu? İşte dün Diyarbakır'daydık. Diyarbakır "Evet" diyor. Diyarbakır çok çekti. Şimdi özgürlüklerin, barışın yeni bir milat oluşturduğu bir yapıyla yollarda, meydanda baktım ki Diyarbakır "Evet" diyor. İyi olan, güzel olan, ülkemizin faydası olan gelişmelerin tek bir şartı vardır. Bu şart istikrardır, güvendir. 1960'dan beri istikrarımızı tehdit eden onlarca hadiseye rağmen gereken tedbiri alamadık. Özal'dan, Demirel'e, Erbakan'dan Yazıcıoğlu'na hepsi aynı noktada buluştu. Ama bir türlü adım atılamadı. Ben de hep bunu dillendirdim. Ama gereken mesafeyi kat edemedik. Sürekli engeller çıkartıldı. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında bir engeli aştık. Bu, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiydi."

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ"

"Ben hep Başkanlık sistemini anlattım. Milletimizi yeniden karanlığa itmeye çalışanlar var. Anamuhalefetin "Herkes işine devam eder" dediğine bakmayın. Bu hususta da yalan söylüyorlar. 7 Haziran'da "Sivil darbe önlendi" dediler. "Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyeti kalmadı" dediler. İstikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar. Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. Hani bu alçaklar Kürtlerin temsilcisiydi. Bunlar hiçbir zaman benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olmadı. Bunlar benim kardeşlerimi silahlarla tehdit ettiler. Tüneller açtılar, evlerin altında suni şehirler hazırladılar. Ama şu anda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. İnşallah, 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır. Milletimiz, 1 Kasım'da bunların heveslerini benim milletim kursaklarında bıraktı. 16 Nisan'da da milletimin tarihi bir cevabı olacaktır bunlara. Ankara 16 Nisan'da FETÖ ihanet çetesini bir daha zarar veremeyecek hale getirmek için "Evet" diyor mu? Ankara, kem gözle bakanlara dersini vermek için "Evet" diyor mu?"

"İDAMI PARLAMENTODAN GEÇİNCE ONAYLARIM"

"İdam konusundaki kararlarım bellidir. 16 Nisan'dan sonra bu konu parlamentoya gelir. Kılıçdaroğlu, olumlu baktığını söyledi. Bahçeli de öyle diyor. Sayın Yıldırım'ın da kanaatini biliyorum. Parlamentodan geçip bana geldiğinde ben de bu kararı onaylarım. 249 şehidimizin katillerini af yetkisini kendimizde bulamayız. Hans, Helga ne der bizi ilgilendirmiyor. Ahmet, Ayşe ne der o beni ilgilendiriyor. Allah ne der o beni ilgilendiriyor. Darbe girişimi sırasında Ankara'da Külliyeyi bombaladılar. Gölbaşı'nı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü, özel harekatı bombaladılar. Genelkurmay Başkanlığı önünde milletimize ateş açtılar. Fakat ben, bu milletle gurur duyuyorum. İftihar ediyorum. Tanklar, benim vatandaşımın üzerine yürürken o anda "Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın..." siz gövedinizi o tanklara siper ettiniz, gövenizi F16'lara siper ettiniz. Modern silahlarla işi bitireceğini sandılar ama bitiremediler. Allah'ın tuzağının üzerinde bir tuzak yoktu bunu bilmiyorlardı. Tokatı yediler. 249 şehit verdik. 2193 gazimiz vardı. Tokatı yediler. Bundan sonraki tokat daha da büyük olacak. Ankara, İstiklal Harbi'nden sonra ikinci defa gazilikle şereflendi. Ankara şehit oldu, gazi oldu ama ülkesini teslim etmedi. Meclis'ini, Külliyesini, sokakları, caddeleri darbecilere teslim etmedi. Ulaşabilse F16'ları tutup yere çalacak bir inanç ile darbecileri yere seren tüm Ankaralılara şükranlarımı sunuyorum. O ne bir imandı. İman farklı birşey. Siz o imansızlıklara imanınızla gereken dersi verdiniz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. O gece namahrem elleri kırdınız, Türkiye'nin izzetini kurtardınız. Siz, izzeti kurtardınız. 15 Temmuz'da Türk milleti izzetine canı pahasına sahip çıktı. Üzerimize gelenlerin derdi, sizlerin dilenmenizdi. Zafere ulaştınız, ondan dolayı kuduruyorlar. Siz onların planlarını yerle yeksan ettiniz. Milletimizin vurduğu sille onları sersem etti. "

"KARAR MİLLETE AİT OLACAK"

Başbakan Binali Yıldırım da şunları söyledi:

"Bugün Ankara'da yapılan ve Türkiye'de yapılan hizmetler için sayın Cumhurbaşkanım size teşekkür ediyoruz. Ankara 15 Temmuz akşamında çok büyük bir kahramanlık gösterdi. Ankara bir destan yazdı. öyle bir destan yazdı ki alçak FETÖ teröristleri, burayı da öncelikli hedef olarak seçtiler. Ankara darbeciler için önemliydi, devletin merkeziydi. Ankara'yı darbeciler özellikle ele geçirmeyi istediler. Ankara, ele geçerse devlet ele geçecekti. Ancak beklemedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar. Ankara tıpkı bugünkü gibi akın akın meydanlara indi. Ankaralılar Meclis'i, Genelkurmayı, Külliye'yi korudular. Ankaralılar can verdiler ama teröristlerin Başkent'i işgal etmesine izin vermediler. Darbecilere darbeyi vurdu Ankaralılar. 15 Temmuz'da Ankara ile milletimizle bir kez daha gurur duyduk. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ankara'da çok gazimiz oldu. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Ankara 23 Nisan 1920'de tarihin akışını değiştirdi. 2 haftamız var. 16 Nisan'da sandığa gideceğiz. Türkiye'nin geleceği adına yeni bir karar vereceğiz. Ankara "Evet" demeye var mısınız? Ankara bu muhteşem tabloyla üzerine düşen görevi biliyor. 27 Mayıs 1960'da Ankara'da talihsiz bir gün yaşandı. Adnan Menderes darbeyle indirildi. Onu darağacına getirdiler. 27 Mayıs parantezini kapatmaya hazır mı Ankara? Ülkeye sadece ve sadece millet istikamet çizecek. Karar millete ait olacak. Söz de yetki de size ait olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu eserlerin Ankara'ya hayırlı olmasını diliyorum ve hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum"


ANKARA'YA BÜYÜK YATIRIMLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 70 ayrı projenin yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar, Orman Genel Müdürlüğü, İller Bankası, ilçe belediyeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 123 projenin açılışı aynı anda yapılıyor.

70 ayrı projenin toplam bedeli 954 milyar 415 milyon TL. Bunlar arasında köprüden, yola, yaya üst geçitlerinden, alt yapı çalışmalarına, aile yaşam merkezi binalarından, çeşitli hizmet yapılarına, restorasyon çalışmalarından, ilçelere yönelik yatırım hizmetlerine kadar pek çok çalışma yer alıyor. Bunların yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından tamamlanan yatırım ve hizmetler arasında okuldan hastaneye, yeşil alanlardan parklara, müzeden kütüphaneye, şehitliklerden çeşitli yatırımlara kadar pek çok çalışma yer alıyor. Bu yatırımların bedeli de 450 milyar 738 milyon TL.