Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özal, Menderes ve Erbakan'ın mezarlarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe ziyaret etti
Hürriyet'te yer alan habere göre 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 24. yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle kabri başında anıldı.

Topkapı'daki Anıtmezar'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen törende, Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe ile gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Serra ve Merve Özal ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, eski bakanlardan Halil Şıvgın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve sevenleri yer aldı.

Turgut Özal'ın öz geçmişinin okunduğu törende, Anıtmezar'a Cumhurbaşkanlığı çelengi konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına çağırdığı Efe Özal'ın kızı Serra Özal da elinde tuttuğu çiçekleri, dedesi Turgut Özal'ın kabrine bıraktı.

ÖZAL'IN TORUNUNA HEDİYE VERDİ

Daha sonra Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından dua edilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekiler, Özal ailesine taziyelerini iletti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özal'ın torunu Serra Özal'a hediye verdiği görüldü.

SEMRA ÖZAL'DAN REFERANDUM YORUMU

Törene, tekerlekli sandalyeyle katılan merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın eşi Semra Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin vefatının üzerinden 24 yıl geçtiğini belirterek "Acısı gittikçe artıyor ve çoğalıyor. Bilmiyorum ne yapacağım, çok zor. Allah razı olsun Cumhurbaşkanı bizi hiç bırakmıyor, her zaman hatırımızı sorar, arar. Eksik olmasın. Bugün de 'geleceğim' dedi. Çok memnun oldum." diye konuştu.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili soru üzerine ise Özal, başkanlığı eşinin gündeme getirdiğini ifade ederek, sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe ziyaret etti

MENDERES'İN MEZARINA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra, Yassıada'daki yargılamaların ardından idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın naaşlarının bulunduğu anıt mezarı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de anıt mezarı ziyaret etti.

Mezarda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Erdoğan, buradan ayrılırken Kadir Topbaş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın'a anıt mezarın tavanındaki rutubetlenmeyi işaret ederek, burayla ilgilenilmesini istedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra merhum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın mezarını ziyaret etti.

Semra Özal ve Ahmet Özal törene katıldı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Erdoğan’ın yazılı mesajı şu şekilde: "Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden biri olarak, ülkemizin kalkınmasına katkıları, değerli icraat ve hizmetleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. Seksenli yıllarda ülkemizde demokrasinin tekrar canlanmasında da önemli rol oynayan merhum Özal, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a vefatının 24. yıl dönümünde Allah’tan rahmet diliyor; kendisini saygıyla anıyorum"