Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın başkenti Tahran’da. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından Sadabat Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın çantasında üç önemli dosya var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran'da
Milliyet'te yer alan habere göre IKBY referandumu sonrası bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye ile İran arasında yapılacak 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı için bugün İran'ın başkenti Tahran'a gitti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mihrabad Havalimanı'nda İran Sanayi, Maden ve  Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan  Tekin ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi  Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve  Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm  Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ak Parti Genel  Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de eşlik ediyor. Karşılamada, temaslarda bulunmak üzere daha önce İran'a gelen  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da hazır bulundu.

RUHANİ TARAFINDAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı HASAN Ruhani tarafından Sadabat Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan ile Ruhani'nin tören alanındaki yerlerini almalarının  ardından, iki ülke milli marşları çalındı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve  Ruhani daha sonra tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani daha sonra baş başa  gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti. Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek Erdoğan ve Ruhani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.