Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörün safındasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik haksız eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörün safındasın"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Isparta’da Anadolu Grubu’nun meyve suyu üretim tesisleri açılışı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi:

"Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır. Daha bir yıl önce darbe teşebbüsü gibi içinde işgal ihtimali dahil her türlü felaketin bulunduğu bir tehdit yaşamış olmamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız.

HEP AYNI TAKTİK

Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Hollanda’nın 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkeler de benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya’nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek.

YATIRIMCI ALDIRIŞ ETMİYOR

Bu süreçte ülkeye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcıların ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışılması ne siyasi ne de ticari ahlakla izah edilemez. Nitekim bu spekülasyonların Avrupa’nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılar da bildikleri ve gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyor. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor. Birilerinin sürekli gündeme getirdiği olağanüstü hal, sadece terörle mücadele ile sınırlıdır.

SÖYLEDİKLERİ YALANA KENDİLERİ DE İNANMIYOR

Nitekim büyümeden ihracata, üretimden istihdama tüm ekonomik göstergeler olumlu yönde bir seyri işaret ediyor. Turizmde de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyalar yürütenlerin, tatillerini ülkemizde geçiriyor olmaları, söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadıklarını gösteriyor. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye, bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir.

BAŞARAMAYACAKSINIZ

PKK, DEAŞ, FETÖ diğer terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelemizin tamamı istiklal ve istikbal kavgasının sonuçlarıdır. Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla, yüreğimizden gelerek diyoruz ki, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, hakkın ve hakikatin sesini boğamayacaksınız, ümmetin son ümidini kıramayacaksınız.

Özgürlüğü uğrunda nice kanlar dökmüş, nice canlar feda etmiş bir millet olarak bize, meydanı bu çapulculara bırakıp kaçmak yakışmaz değil mi? Milletin huzurunu kaçıranlar bedelini ödeyecek
."

Değişimde kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlarıyla, Meclisiyle, yargısıyla daha güçlü bir Türkiye’nin temellerini 16 Nisan’da sizlerle birlikte attık. Şimdi bize ne düşüyor? 2019’a kadar yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek, güçlendirmek. Bunun için partimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmekte kararlıyız. AK Parti’nin değerlerinden uzaklaşmış olan herkes bizim gözümüzde yorulmuştur, yolunu kaybetmiştir, defolu hale gelmiştir. Bize ülkemizin, milletimizin, şehrinin geleceği için, donanımı olan projesi olan, heyecanı olan, enerjisi olan yol arkadaşları lazım” diyerek, AK Parti teşkilatlarında yapılacak köklü değişimde kararlı olduklarını bir kez daha tekrarladı. Erdoğan, “Bize donanımı, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen AK Parti’de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz” dedi.

26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz

Konuşmasında CHP liderini eleştiren Erdoğan, “Biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Varsın birileri ülkesinin değil terör örgütlerinin safında yer alsın, beraber sözde adalet yürüyüşü yapsınlar. Bunlara ben diyorum ki önce siz İzmir Büyükşehir Belediyesindeki işçilerinizin adaletle haklarını verin. Şişli Belediyesindeki taşeron temizlik işçilerinin önce adaletle haklarını verin. Sen daha bunları halledemiyorsun, kalkıp Türkiye’yi Almanya’ya şikayet ediyorsun” dedi. Erdoğan, 26 Ağustos’ta Muş’a gideceğini belirterek, “Bu sene 26 Ağustos kutlamalarında inşallah Malazgirt’teyiz. Nasıl her yıl Çanakkale’ye gidiyorsak, bundan sonra her yıl Malazgirt’teyiz. Malazgirt Ovası’ndan inşallah sesleneceğiz” diye konuştu.