Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen ödül töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'da konuştu
Yeni Şafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bizi faiz lobisi, kur spekülatörleri bağlamaz. Bizi buradaki iş dünyası ilgilendirir.mYeri geldi kefen paramızı sermayemize kattık ama namerde fırsat vermedik.

Buradaki farklı fikirlerden, farklı inançlardan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Bu farklılıklar bizim gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse, sizlerin her birini de kardeşim olarak kabul ediyorum. Sizlerin sevinci, bizim sevincimizdir.

Ekonomi nazik bir alan, söylentilere, dedikodulara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de o derece hoyrat biçimde bunun üzerine çullanıyor. Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların eserini, sizleri ve milleti rahatsız etmek için var güçleri ile çalışıyorlar.

Geçen yılın ortalaması 7.4 büyüme oranı var. Dünyada bir defa biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında 2 numarayız. Bu ülke ile kredi derecelendirme kurumu şunu söylemiş. Bunları bırakın.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA TEPKİ

Kredi derecelendirme kuruluşlarını bırakın bunlar cambaz. Batmış komşuyu bunlar 4 derece yukarı taşıdılar. Bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok, sen hangi öğrencinin hocasıysan onlara not ver, bize veremezsin. Ve inşallah bu sene de ilk çeyrekte gelecek olan şuan görünen o, bu geçen yılın ortalamasına göre bizim tahminimiz. Kredi derecelendirme kuruluşlarını bırakın, bunlar cambaz.

Türkiye artık kabına inşallah sığmayacak. Seçime gidiyoruz, bu halde kabına sığmayacak. Çok haklı bir ivmeyi biz yakalamış durumdayız. Petrol fiyatlarının 40 dolarlar düzeyden 80 dolara gittiği küresel finans akışındaki ciddi daralmanın yaşandığı sonuçlar, geleceğimiz için hepimize ümit veriyor."


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşamasından satır başları ise şöyle;

"Kriz senaryoları ardından algı yönetimlerinin ardı arkası kesilmedi. Türkiye'nin 50 yıldır kanayan yarası olan 23 milyon konut stokunun yarısından fazlasını ilgilendiren yapılarla ilgili sorunu artık sürdürülemez hale gelmiş imarla mülkiyetle ilgili birçok sorun var. Bunları kökten çözecek bir imar barışını da parlamentodan geçirdik Cumhurbaşkanımızın onayına gönderdik. Konut sektöründe bir kampanya başlattık.

Emeklilerimizi de Cumhurbaşkanımızın verdiği talimata göre her bayramda biner lira ikramiye vermeye karar verdik ve yasasını çıkardık. İmkanlarımız daha da artacak ve toplumun bütün kesimlerinin refahtan faydalanmasını sağlayacağız."