Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ya olacağız, ya öleceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. Ya olacağız, ya öleceğiz" dedi ve "15 Temmuz yeni Çanakkale zaferimizdir" sözlerini kayda geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ya olacağız, ya öleceğiz"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Beştepe'de 15 Temmuz Şehitleri anma programı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda şehit yakınları konuştu, duygusal anlar yaşandı. 

"Ne kadar hamd etsem azdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin emaneti yakınlarına sabır diliyorum. Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.

Üzerlerine ölüm kusan helikopterlere, bomba yağdıran uçaklara aldırmadan direnişlerini sürdüren kardeşlerimin her birine şükranlarımı sunuyorum.

İçeri girerken bir haber aldım. Çukurca'da kahraman askerlerimiz 8 tane teröristi öldürdüler. Onlara da şükranlarımı ifade ediyorum. Bizim askerimiz, bizim pilotumuz bunun için vardı ve görevini yapıyor.

Rabb'ime beni böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için ne kadar hamd etsem azdır. Allah'ıma bana böyle bir millete hizmet etmeyi nasip ettiği için ne kadar hamd etsem azdır.

"O an gelmeden muktedir olamazsınız"

Biz milletimizle birlikte ölümü göze alarak yola çıktığımızda bu nasipsizlerin yüreğine korku çoktan düşmüştü. Bu alçaklar o gece kendilerince her şeyi hesap etmişler. Sadece Allah'ın hesaplarının her hesabın üstünde olduğunu akıllarına getirememişler.

Milletimizle gönül bağımız hiç kopmadı. Milletimiz ne hissediyorsa biz de onu hissediyoruz. Birilerinin ayaklarının gelmeye varamadığı yer değil burası, burası sizin eviniz.

15 Temmuz gecesi evladını, eşini, çocuğunu darbeciler üzerine gönderenler de aynı duygular içerisindeydi.

İster F16'lar olsun, ister tanklar tüfekler olsun... İşte Sabri. Kendini tankın altına atlıyor. Birinci tank üzerinden geçiyor. Çıkıyor. Arkadan ikinci tank geçiyor, onun da altına atıyor kendini. Hadi öldürseydiniz, niye öldüremediniz? O an gelmeden muktedir olamazsınız. Hele hele şehadete yürüyorsa hiç muktedir olamazsınız.

Şehitlerimizin ateşleri milletimizin tamamını yaktı, yakıyor. Geride kalanların, anaların yürek yangınlarını söndüremeyeceğimizi biliyoruz.

"Ya olacağız, ya öleceğiz"

Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. Ya olacağız, ya öleceğiz.

2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesindedir. Çanakkale'den aldığımız özgüvenle Kurtuluş Savaşını zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale zaferimizdir."

"Batı belge diyor, ne belgesi?"

Bizim bizden başka dostumuz yok. ABD'de 15 Temmuz'la ilgili ilanlara izin verilmiyor.

FETÖ'nün ihanetini, onlara destek olanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Batı bize belge diyor, 249 şehidimiz var, ne belgesi?

"Biz bir ölür, bin diriliriz"


Başbakan Binali Yıldırım konuşma yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletin evine hoş geldiniz. Sizler 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz.

Henüz 15 yaşında şehadet şerbetini içen Halil İbrahim Yıldırım'ın Şanlıurfalı'ydı. Gölbaşı'nda şehit olan Velid Bektaş Mardin'dendi. Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan 65 yaşındaki Cemal Demir Samsunluydu. Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Edirne'den Kars'a 81 ilde, 80 milyon vatandaşımızla birlikte vatan hainlerinin karşısında hep beraber tek yürek olduk.

15 Temmuz gecesi bu vatan için toprağa düşen aziz vatan evlatlarının her birinin adını tıpkı Çanakkale, Kıbrıs, İstiklal Savaşı şehitleri gibi bu ülkenin kahramanları, kurtarıcıları olarak her daim anacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız.

Biz öyle bir milletiz ki bir ölür bin diriliriz. Çanakkale ruhuyla, Malazgirt ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla bu günlere geldik. İnşallah bu ruh her zaman canlı olacak. Şehitlerimize layık olmak için Türkiye ve dünyada koşacağız. Herkes bundan emin olsun. Artık yeni bir dönemdeyiz. Artık bu dönemde vesayetin, memleketin sahibi de millettir."

"Kaptanlar gemilerini terk etmez"


Meclis Başkanı İsmail Kahraman ise, "Kaptanlar gemilerini terk etmez" vurgusu yaptı. 15 Temmuz gecesi Meclis'i açtıklarını hatırlatan Kahraman, tüm partiyi destekleyen insanların da meydanlarda darbecilere karşı direndiğini belirtti.

Kahraman ayrıca, "O gecenin ana mimarı, o zaferin bir numarası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.