Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yapımı tamamlanan okul ve tesislerin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz"
Sabah'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuşuyor.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapacağımız daha çok iş var farkındayız, müfredatı, ders kitaplarını, eğitim öğretim yöntemlerini modern bir anlayışla yeniden düzenliyoruz" dedi.

"Geçtiğimiz yıl yüzde 7,4 büyüme kaydedebildiysek, kriz tellalarına rağmen ilerleyebiliyorsa, bölgemizde etkin bir güç haline gelebiliyorsak bunda eğitim öğretimde geldiğimiz yerin çok önemi var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimizin evlatılarına iyi bir eğitim verebilmek için bulunduğumuz yer olmamız gereken yer değildir. Bazı yerler bir tıkanıklık eksiklik var. Eğitim sistemimizden beklentimiz çocuklarımızı hayırlı evlat ve hayırlı bir fert olmalarıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış programında yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

"Dilini tarihini kültürünü en iyi şekilde öğrenmemiş evladımıza matematik fizikte öğrendikleri yük gelir. Tamamen sınav kazanmaya yönelik sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. TEOG'u bundan dolayı kaldıralım dedik. Biz TEOG'la okumadık. İsmet Bey bak gençler TEOG kalkınca nasıl rahatlamışlar... Türkiye'nin başına musallat edilen terör örgütlerin hedefinde öncelikle genç dimağlar olur. Her kim ki size annenize ailenize rağmen bir şey yaptırmak istiyorsa onlardan uzk durun. Tarihinize değerlerinize aykırı fikirlerle sizi zehirlemeye çalışıyorsa onlardan uzak durun. Devletinize karşı kışkırtıyorlarsa onlardan uzak durun. Ailesine saygı duymayan bir ferdin milletine ve insanlığa faydası olmaz. Malesef kötü örneklere çevremizde rastlayabiliyoruz.

"BUNLARA YARIN AKKUYU'NUN TEMELİNİ ATARAK CEVAP VERECEĞİZ"

Geçtiğimiz günlerde milletvekili sıfatıyla konuşan biri uluslararası yatırımcıları ülkemize davet etmemizle ilgili olarak ülkemizde can ve mal güvenliği yok demiş. İşte bunlar kötü örnektir. Benim torunum bile 'Dede bunlar kötü değil mi?' diyor. Bunlara yarın Akkuyu Nükleer Santralinin temele atma töreniyle cevap vereceğiz.

Gençler biz bunlara mankurt diyoruz. Mankurt beyni iğdiş ediliği için kendi ailesini, toplumunu düşman gören kişidir. Her terörist bir mankurttur. Bunlar kimi zaman eline silah alıp doğrudan devletine saldırır kılıkları ayrı olsa da zihinleri aynı hastalıktan muzdariptir.


OKULLARIN BAHÇESİNİN ALTINA OTOPARKLAR GELİYOR

Ben İstanbul İHL'de okudum. Sınıfımda 75 öğrenci vardı. Şimdi Elhamdülillah 30'tan fazla yok. Bunlar kalitenin arttığının göstergesidir. Hala bazıları bittik diyor. Hiçbir şey olmadı. İşte bugün burada açılışlarımızı yapıyoruz. Belediye Başkanlığı döneminden beri söylediğim bir hedefimiz vardı ki valimizden müjdesini aldım. Okullarımızın bahçesinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallenin araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirsinler. Okulların altında olursa okullara da kaynak olur.

"YENİ HEDEFLERİ HER AN DUYABİLİRSİNİZ"

Dünün Türkiye'si için sorun sınırları için fink atan terör örgütlerinin eylemleriydi. Buraya girerken son rakamı aldım. Afrin'de son rakam 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Dün akşam askerimizle buluştuk. Hepsi maşallah dimdik. En ufak bir soru işareti yok. Yeni yeni hedeflere ilerlemenin hazırlığı içindeler. Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz. Irak yönetimine söyledik; Halledecekseniz halledin yoksa biz Sincar'daki PKK'yı hallederiz."