Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 ülkeden gelen çocukları Külliye'de kabul etti. Erdoğan, Türkiye'nin mazlum ülkelere her zaman yardımcı olduğunu hatırlatarak, "Pek çok ülkede yardım, eğitim ve sağlık faaliyetleri yürütüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 ülkeden gelen çocukları kabulünde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla pek çok ülkede, çocuklara yönelik yardım, eğitim, sağlık faaliyetleri yürütüyoruz. İnsanın, hele çocuğun olduğu yerde biz başka bir ölçü aramayız" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Suriye ve Irak'ta, Somali başta olmak üzere açlığın pençesine düşen tüm çocuklara buradan şahsım, sizler ve ülkemin adına selamlarına gönderiyorum. Dualarımız onlarla.

Kısa bir süre önce Suriye'de kimyasal silahlarla öldürülen ikiz çocuğun babasını ülkeme davet ettim, kendisini Hatay'da ağırladım.

Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen büyük bölümü çocuk olan 3 milyon sığınmacıya kapılarımızı açtık, onların tüm bakımlarını üstlendik. Eğitimi ile sağlığıyla ilgilenip eksikleri gideriyoruz. Pek çok ülkede yardım, eğitim ve sağlık faaliyetleri yürütüyoruz."