Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik konusunda "Seçim sonrası bunları Genelkurmay, Milli Savunma oturacağız, konuşacağız. Gerçekten 'böyle bir şeyin olması uygundur' diyorlarsa hiç bu noktada tereddüdümüz olmaz, önünü açarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması
Habertürk'ün haberine göre Erdoğan, Star Tv ve NTV ortak yayınında, "Seçim Özel" programında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bedelli askerlik konusunda "Seçim sonrası bunları Genelkurmay, Milli Savunma oturacağız, konuşacağız. Gerçekten 'böyle bir şeyin olması uygundur' diyorlarsa hiç bu noktada tereddüdümüz olmaz, önünü açarız" dedi.

Erdoğan ''Siyasete gençlikten itibaren başladım. Partimizi kurduktan itibaren durmaksızın çalıştık. Kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği çok açık görünüyor” dedi.

Konya ve Aksaray mitingleri yapacağını aktaran Erdoğan, en büyük anket sonucunun meydanlar olduğunu söyledi. Güçlü bir Meclis vurgusu yapan Erdoğan, güçlü Meclis'in, Cumhurbaşkanının şu anki hükümet sisteminden çok daha hızlı karar alması sonucunu doğuracağını belirtti. ''Başkan yardımcısı sayısı üç de olur, dört de olur'' dedi.

Güven ile istikrar vurgusu yapan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçileceği ancak yeterli çoğunluk alamayacağı yorumu sorulunca ''Milletime güveniyorum. Kongrelerde hem salonda hem salon dışında adeta miting gibi'' cevabını verdi. Erdoğan ''Kongrelerin arkasından nabzı yokladım şu anda halkımın milletimin bize olan alakası kongrelerde de bambaşkaydı. Şimdi kampanyaya başladık. 6. ilimizi yaptık Maşallah, meydanların dili yalan söylemez'' dedi.

İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?

Erdoğan, ''İttifak sadakatini bundan sonraki süreçte sürdürmek önemli. Bu sadakate değer veriyorum, koruyacağımıza inanıyorum'' dedi.

''MHP'nin bize bizim MHP'ye ihtiyacımız var, bir kırılma olursa milletimiz kaybeder'' diyen Erdoğan, ''Cumhur ititfakını güçlü şekilde sürdürmemiz lazım'' dedi. ''MHP'li isimleri Bakanlar Kurulu'nda görür müyüz?'' sorusuna Erdoğan, meclis aritmatiği cevabını verdi. Erdoğan ''Belki tamamen dışarıdan olabilir, sayı yeterse AK Partili arkadaşlarımız da MHP'li arkadaşlarımız da yer alabilirler'' cevabını dedi.

''BİRİNCİ TURDA BİTECEĞİ KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA AÇIK''

Oy oranı çıtasının artmış olması konusu sorulunca Erdoğan ''Ben inanıyorum ki bu 50+1 konusu bundan sonraki süreçlerde Türkiye'de birçok siyasi partiyi de, bu seçimlerden sonra bir kenara koyacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuoyu araştırmalarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği burada çok açık, net görünüyor. Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu." dedi.

Erdoğan ''Ülkemin geleceği için bir güçlü Meclis ve hükümet istiyorsak bizi özellikle cumhurbaşkanlığında zayıf bırakmamanız gerekir, cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok, sadece kararname çıkarma yetkisi var. Kanun yetkisi parlamentoda'' dedi.

SEÇİM EKONOMİSİ VE VAATLER

Seçim ekonomisi ile vaatler yapıldığı yorumu sorulunca Erdoğan, hesap yapmadan vaad etmediklerini söyledi. Erdoğan "Hesabını yapmadan hiçbir şeyin sözünü vermem. Muhalefetin bundan önceki seçimlerde de halini gördük. Yani hiçbir yerde esamesi yok. Yani bekara karı boşamak kolaydır. Kalkıyorlar bakıyorsun bol keseden dağıtıyorlar. Sen dur bakalım, bir yetkin yok, neye göre bunları veriyorsun?" dedi.

YERLİ OTOMOBİL PROJESİ

Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet, emniyet sütunları üzerinde; enerji, dış politika ve savunmanın önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan İnce'nin ''Ben otomobilin beyni ile ilgileniyorum, o kaportası ile'' sözüne ''CHP zihniyeti Nuri Demirağlar'ın uçak fabrikasını gazoz fabrikasına çeviren zihniyettir. Önce nasıl Demirağların önünün kesildiğini bilmeleri lazım'' dedi. Erdoğan yerli otomobil projesinde Mehmet Gürcan Karakaş ile yola çıkılacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ne yapacağı sorusuna Erdoğan ''Bunların hepsini, 24 Haziran'dan sonra nasıl bir Meclis oluşacağını görmemiz lazım'' yanıtını verdi.

PENSİLVANYA İDDİALARI

AK Parti kurulmadan önce Pensilvanya'ya gittiği ve Belediye başkanlığı dönemi görüşmeleri konusunun sorulması üzerine Erdoğan ''Benim Gülen ile Başbakanlığım dönemimde, zaten Cumhurbaşkanlığı döneminde söz konusu değil, görüşmem söz konusu değil, tamamen yalan'' cevabını verdi.

Erdoğan, Saadet Partisi'ne kırgın olmadığını belirtti. ''Onların kilosu belli, hiç zamanınızı almasın, başka konuşacağımız şeyler var'' dedi.

DEMİRTAŞ'A: "HANGİ YÜZLE ADAY OLUYORSUN?"

Bölgedeki Kürt seçmenin AK Parti sadakati sorusuna ''Kürt kardeşlerimin de temsilcisiyim, onların haklarını HDP'nin savunmadığı kadar savundum. Red, inkar ve asimilasyonları biz ortadan kaldırdık'' cevabını verdi.

Erdoğan ''Bütün oraları bunlar yakıp yıkmadı mı, o çukurları bunlar yapmadı mı? İçerideki tutmuş, cumhurbaşkanlığına aday oluyor, hangi yüzle aday oluyorsun, CHP'nin adayı kalkmış bunları ziyaret ediyor. Yasin Börü gibi yavrumuzu şehit eden kişiyi mi ziyaret ediyorsun? Böyle bir mantık olur mu? Hepsinin söylediği tek şey var, 'Dışarı çıkmalı, faaliyetini sürdürmeli.' Bunların adalet anlayışı bu. Demokrasi bu değil. Bu ülkeyi yakıp yıkacak, ondan sonra da faaliyetini sürdür diyeceksin. Ben adaletin bunlara gereken dersi vereceğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

''DİYARBAKIR'DA 53 KÜRT VATANDAŞIMIN ÖLÜMÜNÜ HAZMEDEMİYORUM''

Erdoğan ''Diyarbakırdaki 53 vatandaşımın ölümü olayını hazmedemiyorum. Kürt kardeşlerimin de hazmetmediğine inanıyorum. Bu seçimlerde, adil demokratik şekilde hak ve ve özgürlüklere saygısı olan Kürt kardeşim, HDP'ye gereken dersi verecektir'' dedi.

ABD STRATEJİK ORTAĞIMIZ

Erdoğan ''ABD, stratejik ortağımız olarak bize başka kapı çaldırtmaması lazım. Ben Amerika'nın Başkanıyla bunu görüştüm mü görüştüm. Heyetler arası toplantımızda bunu konuştuk mu konuştuk. Eğer biz model ortaksak ABD bize burada herhangi bir hukuki yanlış yapmamalı. Senato onu demiş bunu demiş, ben bilmem'' dedi.

Cumhurbaşkanı ''Siz FETÖ'yü deport edin diyorum, vermiyorsunuz, acaba Türkiye'deki 15 Temmuz'un arkasında hangi karanlık eller var diyorum'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan ''Trump ile de umutluydum, umudumu korumak istiyorum. Putin ile olan süreçte, FETÖ, bize uçak krizi yaşattılar. Onunla bile çok çabuk toparladık. S-400'ler de kredi ile bize hiçbir ülkenin yapmadığı kolaylığı bunlar yaptı. Bunu gösteren ülkeye karşı bizim yaklaşımımız da olumlu istikamette farklı olacaktır. Özel temsilciler vasıtası ile bu görüşmeleri yapabiliyoruz. Bölgede de 24 Haziran'dan sonra Rusya Türkiye ilişkileri gelişecektir'' dedi.

Erdoğan ''Ülkemizin tehdit altında olmasına tahammülümüz yok. Obama dönemi Zeytinlik operasyonları yapabilseydik bugün Zeytindalı'na gerek olmayabilirdi. Obama bizi oyaladı. Çok geç kalındı. En sonunda Zeytindalı'nın kararını verdik'' şeklinde konuştu.

EMNİYET VE ASKERİYEDE FETÖ TEMİZLİĞİ

FETÖ ile ilgili temizlik sorusuna Erdoğan ''Ciddi oranda temizlik oldu. Bitti mi derseniz hayır. Tehlike hala devam ediyor. Hala şu ilde şu kadar imam vs diye operasyonlar devam ediyor. Bunlar adeta metastaz yapmış. Her yere sızmışlar. İçeri girenlerin hep itirafları var. 'Bizi şu yönlendirdi' diye, aileleri, kardeşleri çıkıyor'' dedi.

3.HAVALİMANINA İSİM

Erdoğan ''3. Havalimanına isim olarak Atatürk Havalimanı ismi verilir mi'' sorusuna ''Atatürk Havalimanı zaten var'' cevabını verdi. Nazlı Çelik'e ''Sizin aklınızda bir isim var mı?'' diye soran Erdoğan ''Sabırlı olun'' dedi.