Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a Afrin yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ'un Afrin Harekatı'na ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Siyasete alet edenler beraber hareket ettikleri" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemleriyle ilgili de açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a Afrin yanıtı
Habertürk'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve Yunanistan'a yönelik çok sert mesajlar verdi.

Erdoğan, Yunanistan'a yönelik olarak, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Ülkemizin güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları, yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz" dedi.

ABD'nin terör örgütü YPG'ye desteğine ilişkin olarak Erdoğan, "Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bunların PKK'lı olduğuna dair işaret görmedik diyenler, kör veya aptal değillerse, art niyetlidirler." dedi. ABD'li generalin, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz" sözlerine Erdoğan, "Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açıktır" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İlker Başbuğ'un sözleri ile ilgili olarak, "Afrin'i siyasete alet edenler beraber hareket ettikleri" dedi.

KARDAK AÇIKLAMASI

Erdoğan, Kardak'ta yaşanan krizle ilgili olarak, dün bir sıkıntı olduğunu ancak sıkıntı yaşanmadığını açıkladı. Yunan basınında yer alan haberlerde dün gece Kardak yakınlarında Türk botu ile Yunan botunun çarpıştığı ve Yunan botunun hasar aldığı iddia edilmişti.

ŞEHİDE HACİZ İŞLEMİ

Şehit Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemiyle ilgili Erdoğan, "Talimat verildi bunu yapmak kimsenin haddi değil" diye konuştu.